mouse yada klavye marifetiyle gidilen her hücre renklenirmi

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
sayın üstatlar benim sorunum şöyle ekte göreceğiniz hücreler gibi hazırlanmış 300 civarında sayfası olan çalışma kitabıyla araç takibi yapıyorum. İçinde bir sürü makro formül veri doğrulama mevcut. Buarada Necdet yesertener ve orion2 arkadaşlara teşekkür ederim bi veri doğrulamayı onların yardımıyla düzeltmiştim. tabi bu sayfalara ana sayfa olarak hazırladığım butonlara atanmış makrolarla ulaşıyorum benim yapmaya çalıştığım şey tam olarak şöyle; Ana sayfa ve bazı sayfalar hariç makroyla örneğin sayfa100 e ulaştığımda b6:g6 arası birleştirilmiş hücre aktif olarak önüme geliyor ilk seçili olan b6 g6 arası birleştirilmiş hücrenin rengi aktifken kırmızı olsun ayrılınca normal beyaz olsun ama sadece başlık hücresi üst taraftaki yada alt taraftaki biçimlendirmeleri etkilemeden tabi bu soldaki tablo alt alta bazen 8 bazen 10 adet var yanyana 2 adet var yani her araç için ayrı tablo yakıtına göre ise ayrı sayfalarda dolasıyla başlık hücre adresleri değişiyor bazen c43 h43 arasına denk geliyor bazen başka hücre aralığına buna göre değişken bir kod yazmak mümkünmü bu şöylede olabilir farenin yada klavye marifetiyle her gidilen hücre kırmızı olabilirmi. Şunuda belirtmeliyim yanlış hücreye bilgi girişini engellemek ve formüllere müdahale edilmesini engellemek amacıyla beyaz alanlar hariç diğer tüm hücreler kilitli ve sayfa korumalı sadece beyaz alanlar aktif. İlk etapta sadece başlık hücresi renkli olsa buda yeterli beyaz alanlardaki hücrelere gidildikçe renk değiştirmesi okadarda önemli değil ama olursa süper olacak. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
(Excel 2016 - İngilizce)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-11-2022
İstediğiniz aktif bulunduğunuz satırın renklendirilmesi ise aşağıdaki linkte bulunan eklenti dosyasını kullanabilirsiniz.

Burada her sayfa için parametre aralıklarını tanımlayarak istediğiniz hücreleri
koşullu biçimlendirmeler bozulmadan renklendirebilirsiniz.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=14377

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
sayın ripek xla yı benim sayfalara uygulayamadım hepsinden vazgeçtim ön sayfamdaki butona tıkladığımda işte koduda türkçe şöyle örneğin sayfa 86 ya git b6:g6 hücresini seçil olarak aç bunu böyle yönetiyorumda istediğim bu makroya seçili hücreye gidince onuda kırmızı olarak göster başka hücreye geçince o hücre normale dönsün

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
yapadım dediğim kısmı benim istemediğim dışındaki hücreler kilitli ve sayfa korumalı olunca xla çalışmıyor

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
meramımı tam anlatamadım konuyu ekli dosyada açıklamaya çalıştım hocam bi yardımcı olursanız sevinirim sayın ripek hocam xla bu sayfaya tam uymadıda onun için açıklama gereği duydum.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
merhaba sayın fpc arkadaş yaptığın çalışma çok güzel tam olarak istediğim buydu benim sayfalarıma göre uyarladım cuk oturdu teşekkür ederim saygılar.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Birde bişey sorayım bu yazdığınız kod içine kaç hücre adresi girebiliyoruz uzun bir sayfa 30 araçlık vardı 30 adrese göre uyarladım VBA çok fazla oldu diye hata verdi bir tek busayfada uygulayamadım kodları sınırlaması varmı yoksa nasıl uyarlamam gerekli

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Böyle bir hata vermesi normal... Çok uzun bir VB kod satırı oluşturmuşsunuz sanırım. Bir "AD" tanımlama ile bu sorunu kolaylıkla aşabilirsiniz. Şöyle ki :

Kırmızı görünmesini istediğiniz bütün alanları; Mouse ve Ctrl tuşunu kullanarak işaretleyiniz. Alan seçili vaziyetteyken, Excel'in formul çubuğunun solunda kalan (ve hücre referanslarının gösterildiği bir kutucuk var) açılır kutucuğa "Secim" yazın

Şimdi bir "AD" tanımlamış oldunuz.

Kodunuzu da şu şekilde revize edin.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [secim]) Is Nothing Then: [secim].Interior.ColorIndex = 15: Exit Sub
ActiveSheet.Unprotect "123"
[secim].Interior.ColorIndex = 15
Target.Interior.ColorIndex = 3
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
hocam bu ad tanımla işlemide 123 üncü satırda bitiyor oysa alanların sonu 492 de bitiyor defalarca uğraştım olmadı başka boş bir sayfada denedim sonuç aynı alanları seçiyorum kutuya ad belirliyorum yok ekle\ad bölümünden yaptım yine olmadı 14 hücre adresinden sonrasını yazmıyor.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
C17:H47,L17:Q47,C54:H84,L54:Q84,C91:H121,L91:Q121,C128:H158, ,B12,K12,B49,K49,B86,K86,B123, sadece bukadar işaretlememe izin veriyor.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Sn.Hassan26

Ekteği örneği inceleyiniz ve daha artırmak isterseniz, aynı mantıkla "ÖZEL ADLAR" tanımlayıp koda ilave edebilirsiniz. Yada bu "ÖZEL ADLARI" kodlarla oluşturabilirisiniz

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
hocam teşekkür ederim saygılar