MQL4 TERMİNALDEN EXCELE GÜNCEL DATA ÇEKMEK?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2017 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-09-2022
Selamlar herkese.
Ben MQL4 terminalinde (forex piyasalarında) aktif işlem yapıyorum. hem manuel hem algoritmik işlemler yapıyorum.
Her aracı kurumun fiyat servis sağlayıcısı farklı genel olarak. Dolasısıyla al-sat fiyatları da farklı.
Amaçladığım şey ise farklı aracı kurumlardan bu dataları güncel olarak excele çekmek ve kıyaslama yapmak.
Birinde yapabilirsem hepsini yapmak mümkün.
Algoritmik işlemler konusunda bilgi sahibi olsam da bunu nasıl yapabilceğim konusunda bir fikrim yok. Nerden başlayabilirim veya bu mümkün mü bundan emin değilim.
Excel e herhangi bir siteden veriler çekilebiliyor biliyorum ancak böyle bir terminalden,programdan veriler çekilebilir mi? NASIL?
Terminali bilmeyenler için örnek resimler ekledim.
Lütfen yardımcı olun bana. Bu benim için çok önemli.

Ekli dosyalar

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Kullandığınız programın bu işe izin veriyor, yani VBA'i destekliyor olması gerekir yoksa mümkün değil...... Bunu da, programı temin ettiğiniz yerden teyit ettirebilirsiniz.

Örneğin; lisanslı bir "Adobe Acrobat Pro" programınız varsa, VBA ile bu programın bir çok özelliğini kullanabilirsiniz. Ama sadece "Acrobat DC/Reader" varsa hiçbirşey yapamazsınız, çünkü "Acrobat DC/Reader" VBA'i desteklemez.

.