Mudur_yardımcısı_atamak_ıcın fonksıyon

Excel Vers. ve Dili
basic
Eklediğim dosyada tercih, puan, isim bilgileri bulunmaktadır, bu parametrelere göre normu durumu dikkate alınarak atama yapılması gerekmektedir, fonksiyon yada makro yapma konusunda yardımcı olursanız çok teşekkür ederim,
bilgi paylaşımcısı arkadaşlarıma başarılar iyi çalışmalar diliyorum.

Ekli dosyalar

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-02-2025
Merhaba. D2 hücresine aşağıdaki formülünü yazın :

=YATAYARA(BÜYÜK($F11:$R11;SOLDAN($C11;1));$F11:$R12;2;YANLIŞ)

Excel Vers. ve Dili
basic
ilginize teşekkür ederim,
d2 ye formulu girdiğim zaman KJJ DEĞERİNİ ATADI, ekli belgeye uyarlayıp gönderebilirmisiniz,

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz. Dizi formül kullanılmıştır. Birleştirilmiş hücrelerde dizi formüller çalışmadığı için hücreleri çözerek uyguladım. Formül işinize yarıyorsa tekrar hücreleri birleştirebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
basic
teşekkür ve rica

Korhan bey yaptığınız çalışma oldukça işime yarayacak görünüyor,çok teşekkür ederim,
Yanlız d14 ten sonra #YOK yazmasını anlayamadım, birde önemli olan bir konu fonksiyonun uygulandığı hucrelerdeki isimler eğer atanmış ise onun artık yok sayılarak fonksiyonun aşağı doğru devam etmesi mümkünmü?

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-02-2025
Hocam pardon. D2 hücresine yazacağın formül şöyle olmalı :

=YATAYARA(BÜYÜK($F2:$R2;SOLDAN($C2;1));$F2:$R3;2;YANLIŞ)

Excel Vers. ve Dili
basic
Fonksiyonda olusan hatalara bakabilirmisiniz

Dosyanın aslını gönderiyorum, tercih safasına okul sayfasından veri çekerek tercihlere bağlı puanları yan yana listeledim, (malesef manuel seçilen hucreler dik olduğundan yatay çevirmek için "sağ tuş" "özel yapıştır-işlemi ters çevir" diyerek yapabildim) bu işlemi yapacak fonksiyon oluşturamadım,

yardımcı olacak arkadaşlardan ricalarım şunlar;

1. manuel yaptığım PUANI,AD SOYAD,TERCİH SIRASI içeriklerini tercih sayfasına çekebilecek fonksiyon olabilirmi?

2. Asıl önemli sorun, tercih sayfasında oluşturduğumuz g2 hucresindeki =YATAYARA(BÜYÜK($I2:$U2;SOLDAN($F2;1));$I2:$U3;2;YANLIŞ) fonksiyonuna el atmanız, bu fonksiyonla yada başka bir mantıkla aynı kişinin tercih önceliğine göre atandıktan sonra farklı okullara atanmasını engellemek,

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Tablonuzdaki veriler kadar formülleme yaparak sonuç bulmaya çalıştım.
Eki inceleyin (veri doğruluğunu mutlaka kontrol edin)
Tercih sayfanızda H:U aralığı ilgili okulu tercih etmiş adayların isim puan ve sırasını , W:AI aralığı ise üst tarafta yerleştirilmelerden sonraki kalan ilgili okulu tercih etmiş adayların isim puan ve sırasını vermektedir.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
basic
yeni isimler ve okullar girilmiş tablo

HER ŞEYDEN ÖNCE İLGİNİZE SONSUZ TEŞEKKÜRLER,
GELDİĞİMİZ NOKTADA BİR KAÇ AYARLA OLDUKÇA GÜZEL BİR ÇALIŞMA ORTAYA ÇIKACAK GÖRÜNÜYOR;

tabloya yeni öğretmen isimleri ve okul girdim, yaptığınız çalışmadaki fonksiyonları bu yeni tabloya uyarladım,
geldiğim sonuçlar şöyle;

1-okul sayfasında sıralama yapmak istediğimde birleştirilmiş hücreler olduğundan sıralama yapamadım,
2-tercih durumuna göre yakutiye ogretmen evini 4. sırada tercih eden orhan çakıcı 1. tercihi olan yakutiye evrenpaşa okuluna gittmesi gerekirken yakutiye ö. evine atandı,
3-yeni bir parametre ihtiyacı oluştu, okul sayfasında a4 sutuununda bulunan öncelik durumu kriterine göre aynı okulu tercih edenlere göre puanı az olsa dahi öncelikli atanması gerekmekte.

çalıştığım dosya ektedir.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba fatihcan50;
11 nolu mesajınızda 2 ve 3 nolu maddelerde belirttiğiniz konuda maalesef sonuç alamadım.
Yeni parametre ihtiyacını ilave puanla aşmaya çalıştım ama bu seferde tüm listenin yeniden sıralama ihtiyacı çıktı. Bunuda yardımcı bir sayfa kullanarak yaptım (Dosya boyutu oldukça büyüdü ama bunu göze aldım.)
Aşamadığım en büyük engel okulların sırası oldu (okullar bir puana tabi olmadığı için ilk tercihi en yüksek puana sahip adayın okulunu 1. sıraya aldım) Bazı değişik denemelerde 2. maddede belirttiğiniz hataya benzer sonuçlar aldım.
Konunun linkini diğer arkadaşlarada bildirerek vakti müsait olan arkadaşların konuya bakmalarını sağlayacağım.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
basic
Makro ile düzenlemiş eksik yanları olan atama programı

Bu aralar oldukça gündemde bulunan idareci atama programı ile ilgili ilgilerinizi bekliyorum,

Başlığı oluşturduğumuz zamandan itibaren yardımlarını esirgemeyen benim gözümde deha özellikli arkadaşlara teşekkür ederim,

Gelinen son durum;

1. fonksiyonlar ile yapılan çalışmalarda oldukça işe yarar formuller uretilsede sonuca tam varamadık,
2.Korhan ayhan beyin ürettiği bir makro var bu makro sonuç vereceğe benziyor, ancak bi kaç hata veriyor, dosyayı ekte gönderiyorum,
3. makrodaki hatalar şunlar;
a)tercih sayfasında g35 ' MUSTAFA SUBAŞININ atanması gerektiği halde atlanmış görünüyor, yine g37 de HUKMİ DAŞÇININ atanması gerektiği halde o da atlanıyor,
4. makroda dikkate almadığımız bir noktada öncelik durumu, bu durum OKUL sayfasında yaşanıyor A8, A9 hucrelerinde 1 olarak verdiğim öncelik olayında N.Karabağ A.Ö.Lisesine puanı daha yüksek puan alan MEHMET EMİN BARS yerine puanı düşük olsada öncelik durumundan dolayı MURAT ÇELİK atanmalı ama bu öncelik parametresi hala hazırdaki makroda işlenmedi,

BÜTÜN KATILIMCI ARKADAŞLARA BAŞARILAR DİLİYORUM.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
basic
Sonuçlanamayan başlık

Excel web.tr de sonuçlanamayan bir kaç başlıktan birisi galiba bu başlık...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Sn. fatihcan50,

Eğer sorunuza makro ile çözüm arıyorsanız vereceğiniz açıklamalara göre çözüm üretilebilir. Siz fonksiyon ile çözüm aradığınız için sanırım sorunuz cevapsız kalıyor. Zaten yerleşik işlevlerle çözülebilecek bir problem olsaydı çoktan çözülürdü diye düşünüyorum.

Eğer makro ile çözüm isterseniz istediğiniz detayları açıklarsanız yardımcı olmaya çalışırız.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Ayrıca dosyanızın olması gereken halinide eklerseniz çözümde bize yardımcı olacaktır.

Excel Vers. ve Dili
basic
sorunun detayları

Sorunun detayları;

Okulların norm durumlarıyla ilgili fonkisonu yazma konusunda sıkıntı yok,
yarım kalan işlem ise;

1-okul sayfasında bulunan adı soyadı yazılı öğretmenlerin puan olarak yüksek olanı tercih önceliğine göre tercih sayfasınaki g2 hucresinden itibaren yazılacak,

2-tercih önceliğine göre okul sayfasında oncelik sutununda bulunan öğretmen puanı aynı okulu tercih eden daha yüksek puanlı olan dahi olsa atama öncelikli olacak,

Korhan hocam sizin yaptığınız makro olayı önemli ölçüde çözüyor, yanlız atama sonrası bir kaç kişiyi atlayarak atama yapıyor o yanlış atanmış kişileri önceki mesajda belirtmiştim,

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı inceleyip hatalı olan kısımları belirtirmisiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
basic
Hatalı atamalar

Korhan hocam,
MEHMET EMİN BARS isimli öğretmen 1. tercihine atanması gerekirken 3. tercihine atanmış görünüyor, Yakutiye Z.F.Fındıkoğlu İÖO na 2. tercihi ile atanması gereken HÜKMİ DAŞCİ atanamamış görünüyor, HÜKMİ DAŞCİ 1. tercihinede puan yetersizliğinden atanamadı ki doğrusuda bu.

Excel Vers. ve Dili
basic
excell2007ye uyarlamak

Dosya 2003 formatında olduğundan sutun sayısı 256 ile sınırlı, 2007 excelde sutun sayısı çok daha fazla sutunlara gireceğimiz okullar sayı olarak 1000 e yakın olduğundan programın 2007 formatında olması gerekmektedir, dosayayı 2007excell olarak ekliyorum, makroyu 2007excell dosyası olarak kayd etmeniz mümkünmü?

Ekli dosyalar