Mükerrer Eden Sayıları Teke Düşürme

Excel Vers. ve Dili
office 2010
Merhaba Arkadaşlar ,

Excelde bir hücrede mükerrer eden sayıları formül ile teke düşürmenin yolu var mı ?

Verilerim Tarama Raporu (Tüm Ölçüm Cinsi) sayfamda N2 hücresinden itibaren başlıyor ve bir excel de ortalama tekrar eden 200.000 rakam oluyor. Ben buradaki rakamları mükerrer etmeden Mükerrersiz Tesisatlar adındaki sayfamın C12 hücresine yazacağımız formül ile teke düşmesini istiyorum.

NOt: veri bölümündeki yinelenenleri kaldır butonunu devamlı kullanmadan varsa formüllü bir çözümü yardımlarınızı bekliyorum ..

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Makro ile halletmek isterseniz aşağıdaki kodları kullanabilirsiniz. Formül ile nasıl yapılacağını bilmiyorum ancak belirttiğiniz miktardaki veriler üzerinde formül ile yapılacak işlemin verimli olmayacağını, çok uzun süreceğini ve sürekli olarak bilgisayarı meşgul edeceği için işinizi yavaşlatacağını düşünüyorum:

Kod:
Sub mükerrer()
Set s1 = Sheets("Tarama Raporu (Tüm Ölçüm Cinsi)")
Set s2 = Sheets("Mükerrersiz Tesisatlar")
son1 = s1.Cells(Rows.Count, "N").End(3).Row
s1.Range("N2:N" & son1).Copy s2.[c12]
s2.Select
son2 = s2.Cells(Rows.Count, "C").End(3).Row
s2.Range("$C$12:$C$" & son2).RemoveDuplicates Columns:=1, Header:=xlNo
Range("D12").Select
End Sub
Belirtmediğiniz için ilave yapmadım ancak C sütununda eski veriler varsa ne yapılacağını belirtirseniz ona göre düzeltme yapılabilir.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 İngilizce -
Excel 2010 Türkçe -
Excel 2013 Türkçe -
Merhaba,
Formül ile 200 bin satırda işlem biraz uzun sürer. İlla formül ile derseniz onun içinde bir öneri sunabiliriz.
Modul içerisinde yazıp çalıştırınız.
Kod:
Sub Hatkoy()
With CreateObject("scripting.dictionary")
    For Each it In Sheets("Tüm Ölçüm Cinsi").Columns(14).SpecialCells(2).Offset(1)
        x0 = .Item(it.Value)
    Next
    Z = .Keys
    Sheets("Mükerrersiz Tesisatlar").Cells(12, 3).Resize(.Count, 1).Value = Application.Transpose(.Keys)
End With
End Sub
Not: Yusuf Bey'in mesajını sonradan gördüm.

Saygılar,
Kafe

Excel Vers. ve Dili
office 2010
Sayın Yusuf Bey ve Bzace ilginize teşekkür ederim ama makrolardan anlamadığım için makro olarak istememiştim siz düşünün kodu yapıştıracak kadar bile bilgim yok öğrenmeye çabalıyorum ama olmuyor...
Dosyayı ek olarak eklemek istedim fakat boyutu büyük olduğundan eklemedi bilgisayar dışarıdaki sitelere girmelere de kapalı olduğundan başka siteye dosya da ekleyemiyorum artık yinelenen değerleri kaldırdan yapmaya devam 
İkinizin de ilgisine teşekkür ederim kodları not aldım uğraşmaya devam edeceğim ..

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Çok basit:
Kodları kopyalayın
Dosyanız açıkken Alt+F11 yapın
Çıkan sayfada Insert menüsünden module'yi seçin
Kopyaladığınız kodları açılan sayfaya yapıştırın
Dosyanıza geçin
Dosyaya herhangi bir resim/şekil vs ekleyin
Eklediğiniz resim/şekil üzerine sağ tıklayıp Makro ata deyin
Açılan listeden daha önce kopyaladığınız makronun adını seçip tamam deyin
Bu işlemlerden sonra sayfaya eklediğiniz resme/şekle tıkladığınızda makro çalışacaktır.
Dosyaya makro ekledikten sonra farklı kaydedip, dosya türü olarak Makro İçerebilen Excel dosyası olarak kaydetmeniz gerekmektedir.
Dosyayı kapattıktan sonra açtığınızda Makroların etkinleştirilip etkinleştirilmeyeceğini soracaktır, Etkinleştirmeyi seçmelisiniz.

Çok yazdığıma bakmayın, bilgisayar kullanabilen birisi için hepsi de çok basit şeylerdir :)

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
office 2010
Yusuf Bey ,

Makrolardan pek anlamadığım için çok zor geliyor ama öğrenmeye çabalıyorum bakalım olmadı bir kursa gidicem artık :)

Dedikleriniz yaptım oldu beni büyük bir uğraştan kurtardınız Tekrar teşekkür ederim :)

Bzace size de teşekkür ederim kodunuzu notlarım arasına aldım :)

Excel Vers. ve Dili
excel
yusuf44 bey
aynı sayfada B sutununda ki isimleri M sutununa aktarmak için yapabilirmisiniz.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Aşağıdaki makro B2'den itibaren verileri kopyalayıp M2 hücresine yapıştırdıktan sonra M sütununda yinelenenleri kaldır işlemi yapar:

PHP:
Sub mükerrer()
    son1 = Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row
    Range("B2:B" & son1).Copy [M2]
    Range("$M$2:$M$" & son1).RemoveDuplicates Columns:=1, Header:=xlNo
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel
Aşağıdaki makro B2'den itibaren verileri kopyalayıp M2 hücresine yapıştırdıktan sonra M sütununda yinelenenleri kaldır işlemi yapar:

PHP:
Sub mükerrer()
    son1 = Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row
    Range("B2:B" & son1).Copy [M2]
    Range("$M$2:$M$" & son1).RemoveDuplicates Columns:=1, Header:=xlNo
End Sub
Yusuf bey teşekkür ederim.