Mükerrer isimleri sildirmek

Excel Vers. ve Dili
excel 2002 TR
Merhaba Arkadaşlar,
Öncelikle herkesin bayramı ve yeni yılı kutlu olsun.Benim problemim şu örnek dosyada gönderdiğim gibi mükerrer isimlerin SAĞINDA VERİ OLMAYANLARIN otomatik olarak listeden silinebilmesini istiyorum bunu makro veya fonk. ile yapabilirmiyiz.Acil yardımınızı bekliyorum.Teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 TR
sn. cahitadil;

dosyanız üzerinde gerekli düzeltmeyi yaptım. inceler misiniz?

Excel Vers. ve Dili
excel 2002 TR
Elinize sağlık

çok teşekkürler ederim, peki sorumu şöyle değiştirsem yeni gönderdiğim örnek dosyadaki isimlerin sağındaki verilerin ortalamasını almak istiyorum (bu isimler gerçekte yüzlerce ) ama örneğin ali listede 2 kere yazılmış veya kamuran 2 kere yazılmış bunların ortalamasını almak için 2 kere olanları bire indirmem gerekiyor.bunu nasıl yapabiliriz?acil yardımlarınız bekliyorum

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

İlk sorunuz için verilen cevaba alternatif olarak aşağıdaki koduda kullanabilirsiniz. Döngü ile yapılan işlemden daha hızlı çalışır. Umarım işinize yarar.

Kod:
Sub BOŞLARI_SİL()
    Range("B3:B" & [B65536].End(3).Row).SpecialCells(xlCellTypeBlanks).EntireRow.Delete
End Sub
A sütunundaki mükerrer isimleri teke indirmek içinse aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.

Kod:
Sub MÜKERRER_KAYITLARI_TEMİZLE()
    For X = [A65536].End(3).Row To 1 Step -1
    If WorksheetFunction.CountIf(Range("A1:A" & X), Cells(X, "A")) > 1 Then Rows(X).Delete
    Next
    MsgBox "MÜKERRER KAYITLAR TEMİZLENMİŞTİR.", vbInformation
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel 2002 TR
Teşekkür

teşekkürler selçuk bey elinize sağlık