- Excel Vers. ve Dili
- 2003
sn dostlar bu kodu yine forumda bir arkadaştan almıştım.bu kod çok güzel çalışıyor.
Sub mükerrer()
Application.ScreenUpdating = False
Set S1 = Sheets("Sayfa1")
Set S2 = Sheets("Sayfa2")
SATIR = 2
S2.Columns(1).ClearContents
S1.Select
For X = [A65536].End(3).Row To 2 Step -1
If WorksheetFunction.CountIf(Range("A1:B" & X), Cells(X, 2)) > 1 Then
S2.Cells(SATIR, 1) = Cells(X, 2)
Rows(X).Delete
SATIR = SATIR + 1
End If
Next
S2.Select
Set S1 = Nothing
Set S2 = Nothing
Application.ScreenUpdating = True
If [A2] = "" Then
MsgBox "MÜKERRER KAYIT BULUNAMAMIŞTIR !", vbInformation
End If
MsgBox "İŞLEMİNİZ TAMAMLANMIŞTIR.", vbInformation
End Sub
B sütununu tarayıp aynı olan kayıtları diğer sayfaya kopyalayıp asıl sayfadan siliyor.
Rows(X).Delete
cümlesini kaldırarak ana sayfadan silmesini engelleyebiliyorum ama ben farklı bir şey istiyorum.
aslen tc kimlik no ile başlayan soyad ve ad ile giden kalabalık bir listede mükerrer kaydı bu kod ayıklıyor ama sadece tc no olan hücreyi diğer sayfaya aldığı için belirleyici olamıyor.eğer mümkün birşeyse tabi diğer sayfaya kopyalarken yanındaki iki hücreyle beraber aldırmak yada hiç kopyalatmadan mükerrer kayıt olan hücrelerde yazı rengi yada hücre rengini değiştirmesini sağlamak mümkünmü.(belirleyici olması açısından)eğer ilgilenebilen arkadaşlarım olursa sevinirim.saygılarımla
Sub mükerrer()
Application.ScreenUpdating = False
Set S1 = Sheets("Sayfa1")
Set S2 = Sheets("Sayfa2")
SATIR = 2
S2.Columns(1).ClearContents
S1.Select
For X = [A65536].End(3).Row To 2 Step -1
If WorksheetFunction.CountIf(Range("A1:B" & X), Cells(X, 2)) > 1 Then
S2.Cells(SATIR, 1) = Cells(X, 2)
Rows(X).Delete
SATIR = SATIR + 1
End If
Next
S2.Select
Set S1 = Nothing
Set S2 = Nothing
Application.ScreenUpdating = True
If [A2] = "" Then
MsgBox "MÜKERRER KAYIT BULUNAMAMIŞTIR !", vbInformation
End If
MsgBox "İŞLEMİNİZ TAMAMLANMIŞTIR.", vbInformation
End Sub
B sütununu tarayıp aynı olan kayıtları diğer sayfaya kopyalayıp asıl sayfadan siliyor.
Rows(X).Delete
cümlesini kaldırarak ana sayfadan silmesini engelleyebiliyorum ama ben farklı bir şey istiyorum.
aslen tc kimlik no ile başlayan soyad ve ad ile giden kalabalık bir listede mükerrer kaydı bu kod ayıklıyor ama sadece tc no olan hücreyi diğer sayfaya aldığı için belirleyici olamıyor.eğer mümkün birşeyse tabi diğer sayfaya kopyalarken yanındaki iki hücreyle beraber aldırmak yada hiç kopyalatmadan mükerrer kayıt olan hücrelerde yazı rengi yada hücre rengini değiştirmesini sağlamak mümkünmü.(belirleyici olması açısından)eğer ilgilenebilen arkadaşlarım olursa sevinirim.saygılarımla