- Excel Vers. ve Dili
-
2010
türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 29-09-2023
Merhabalar; Bir puantaj tablomuz var ve bir çok şantiyeden oluşmakta bu tabloda hem çalıştığı günü (Tam gün, Yarım gün) olarak veri girişleri yapılıyor hemde saat bazında mesai verileri işleniyor her bir çalışan 2 satırda verileri tutuluyor 1. Satırda ki kontroller (X, Y) 2. Satır ise Sadece saat verileri işleniyor(1,2,3,4,5,6) gibi. Bizlerin yaşadığı sıkıntılar bir örnek ile anlatmak gerekirse A şantiyesinde çalışan Deneme1 Adlı kişiye 1. satırdaki verisi ("X" veya "Y" vs. ) ve mesaisi işlendikten sonra Aynı gün B şantiyesine gidip çalışma durumu yaşanabiliyor. İstediğimiz Bu kişiye 1. Satırdaki veriler değil sadece mesai kısmı yazılabilsin.
Özet Olarak; Çalışan arkadaşlar ay içerisinde 1 çok şantiyede çalışabilmekte o yüzden 29.10 tarihinde A şantiyesinde çalışan Deneme1 Adlı kişiye Tam Gün Çalışama (X) verisi eklenmişse yani 1. satır B şantiyesinde 29.10 tarihine sadece mesai işlenebilsin diğer veriler (X, Y) işlenmeye kalkarsa hata mesajı versin.
Umarım anlatabilmişimdir istediğim kontrolleri formülle yapmak sıkıntılı olur düşüncesi ile makro kısmında paylaştım, örnek dosyayı ek olarak paylaşıyorum şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Özet Olarak; Çalışan arkadaşlar ay içerisinde 1 çok şantiyede çalışabilmekte o yüzden 29.10 tarihinde A şantiyesinde çalışan Deneme1 Adlı kişiye Tam Gün Çalışama (X) verisi eklenmişse yani 1. satır B şantiyesinde 29.10 tarihine sadece mesai işlenebilsin diğer veriler (X, Y) işlenmeye kalkarsa hata mesajı versin.
Umarım anlatabilmişimdir istediğim kontrolleri formülle yapmak sıkıntılı olur düşüncesi ile makro kısmında paylaştım, örnek dosyayı ek olarak paylaşıyorum şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Ekli dosyalar
-
180 KB Görüntüleme: 8