Mükerrer Kayıt Sorgulama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Arkadaşlar, ben çok fazla makrolardan anlamıyorum. inşallah yardımcı olursunuz. Kullanmakta olduğumuz verilerde mükerrer kayıtları sorgulatıp ayrı bir sayfaya kaydetmem gerekiyor. Ama sorgulamasını yapacağım sayfa sayısıda bazı verilerde 4 ayrı excel sayfası, bazılarda 3 sayfada sorgulama yapmak gerekiyor.
Birinci yapmak istediğim sorgulama tc kimlik numarası olmayanları ayırmak,
ikincisi ise a1,a3,a4 ve a5 sutunarından karşılaştırma yaparak mükerrer olanları ayrı bir dosyaya kaydetmek.

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.:yardim:

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Sayın; cellchuq

Yardımın için teşekkür ederim. örnek sayfayı inceledim ama benim işimi pek görmedi.

aslında bu sorguyu access dosyasında yapmanın daha sağlıklı olacağını düşündüm. veri çok yoğun olduğu için excel yeterli olmayabilir.
bu örnekte mükkerrer olan kayıtların tckimlik no, seçmen no, adı,soyadı,anne adı, baba adı ve nüfusa kayıtlı iline göre sorgulama yaparak mükkere olanların olduğu satırı ayrı bir tabloya çıkmasını, tc kimlik numarası olmayanları ayrı bir tabloya yazmasını istiyorum.

size örnek bir access gönderiyorum. ilginize tekrar teşekkür ederim.

:yardim:

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 TR
sn. ysercan;

o zaman sorunuzu yanlış başlık altında sormuşsunuz. çözümü access ile ilgili arıyorsanız sorunuzu access bölümüne sorunuz ki konuya vakıf olan arkadaşlarımız cevap versinler.