mükerrer kayıtlar ile ilgili çalışma

ahm11

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22-06-2026
arkadaşlar ekte dosyada belirttiğim şekilde bir makroya ihtiyacım var.yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Dosyanız ekte.:cool:
Kod:
Sub mukerrer()
Dim hcr As Range, sat As Long, sayi As Long
sat = 2
Sheets("Sayfa1").Select
Application.ScreenUpdating = False
Range("D2:G65536").ClearContents
For Each hcr In Range("A2:A" & Cells(65536, "A").End(xlUp).Row)
    If WorksheetFunction.CountIf(Range("A2:A" & hcr.Row), hcr.Value) = 1 Then
        sayi = WorksheetFunction.CountIf(Range("A2:A65536"), hcr.Value)
        Cells(sat, "D").Value = hcr.Value
        Cells(sat, "E").Value = sayi
        Cells(sat, "F").Value = WorksheetFunction.SumIf(Range("A2:A65536"), hcr.Value, Range("B2:B65536"))
        If sayi = 1 Then Cells(sat, "G").Value = sayi
        sat = sat + 1
    End If
Next
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "İşlem Tamamdır..!!", vbOKOnly + vbInformation, Application.UserName
End Sub

Ekli dosyalar

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
altarnatif olarak sayın ali nin cok güzel bir çalışması vardı bulabilseydim linkini verecektim. o çalışmadan uyguladıgım formül ve kodlarla yapıldı.

Ekli dosyalar

ahm11

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
22-06-2026
arkadaşlar cevaplar için teşekkürler.Ancak sanırım G sutununa yazılmasını istediğimi izah edemedim.burada istenen B sutununda bulunan rakamlardan mükerrer olanlar var ise bunu 1 adet olarak sayması.mesala ali ismine ait b sutununda 3,5,8,5,3,1,3,3,5 şeklinde rakamlar var ise sonuç 1,3,5,8 sayılarından oluşmakta ve G sutununa yazılması geren de 4 olmalıdır.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
a sutunundaki isimlerin d sutununda 1 defa yazılmak kaydıyla yazılması ,e sutununa a sutununda aynı isimden kaç adet olduğunun yazılması f sutununa d sutununda belirtilen isimlerin b sutunundaki toplamlarının yazılması ,g sutununa da b sutununda mükerrer olmayanların adedini yazan bir makro
arkadaşlar cevaplar için teşekkürler.Ancak sanırım G sutununa yazılmasını istediğimi izah edemedim.burada istenen B sutununda bulunan rakamlardan mükerrer olanlar var ise bunu 1 adet olarak sayması.mesala ali ismine ait b sutununda 3,5,8,5,3,1,3,3,5 şeklinde rakamlar var ise sonuç 1,3,5,8 sayılarından oluşmakta ve G sutununa yazılması geren de 4 olmalıdır.
yukarıdaki alıntı dosyanızdan alınmıştır.
Burada g sütununda mükerrer olmayanları istemişsiniz.Şimidki istediğinizde E sütununda istemişsiniz.Kodlarda o şekilde yazılmıştır.:cool:

ahm11

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
22-06-2026
sayın evren gizlen üstad vermiş olduğun kodlar için teşekkürler.dosyayı gönderirken soru biraz eksik olmuş hata bende