MÜkerrer Kayitlar Ve Satir Sİlme

katip16487

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2016 (Türkçe)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
17-03-2025
Merhabalar.
Öncelikle herkese kolaylıklar diliyorum.
Benim sorum ve sorunum şu.
Elimde bir excel çalışması var.
Bu çalışmanın;

1....... A SÜTUNUNDA; B sütunu ve C sütunundaki (AYNI SATIRDAKİ) verilerin arasında ( / ) işareti olacak şekilde birleştirildiği bir verim yer alıyor.

2....... B ve C sütunundaki verilerim SAYISAL DEĞERLER

3....... D sütunumda ise HER SATIRDA OLMAMAK KAYDIYLA SAYILA VERİLER YER ALMAKTA.

4....... E sütunumda ise; D sütunundaki veriye bağlantılı olacak şekilde; D sütunundaki hücre değeri boş ise, E sütununa DERDEST, dolu ise KARAR yazmayı sağlayan FORMÜL bulunmakta.

Benim amacım; VERİLERİ öncelikle A sütunundaki verilere göre ARTAN şekilde, D sütunundaki verilere göre ise AZALAN şekilde dizdikten sonra, A sütununda MÜKERRER OLAN ve D sütunundaki hücresi boş olan SATIRI SİLMEK.

Bunu SATIR SİLME YÖNTEMİ İLE TEKER TEKER yapabiliyorum. Ancak çok fazla verim bulunduğu için çok uzun zaman alıyor. Bu nedenle sizlerden isteğim bunu kısa yoldan ve kısa zamanda yapabileceğim bir işlemin olup olmadığı hususunda yardımcı olmanızdır.

Vereceğiniz yanıtlar ve yapacağınız yardımlar için şimdiden teşekkür ediyorum...

Saygılarımla...

kulomer46

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021 - Türkçe
08-06-2027
Ekli dosyada isteğinize uygun makro yazılmış ve komut butonuna atanmıştır, İyi günler diliyorum ...:)

kulomer46

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021 - Türkçe
08-06-2027
Ufak bir hata buldum, şimdi düzeltilmiş dosya ektedir..:)

katip16487

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2016 (Türkçe)
17-03-2025
Yardımın için teşekkürler.
Ancak yaptığın uygulamada D sütunundaki tüm boş hücrelere ait satırları siliyor.
Benim isteğim bu değil.
Benim isteğim A sütununda mükerrer olan kayıtlardan D sütunu boş olanları silebilmek.

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Aşağıdaki kodları denermisiniz.

Kod:
Sub Makro1()
Range("A1:E500").Select
    Selection.Sort Key1:=Range("A2"), Order1:=xlAscending, Key2:=Range("D2") _
        , Order2:=xlDescending, Header:=xlGuess, OrderCustom:=1, MatchCase:= _
        False, Orientation:=xlTopToBottom, DataOption1:=xlSortNormal, DataOption2 _
        :=xlSortNormal
  For a = [a65536].End(3).Row To 1 Step -1
If WorksheetFunction.CountIf(Range("a1:a" & a), Cells(a, "a")) > 1 And Cells(a, "d") = "" Then Rows(a).Delete
Next
End Sub
Range("A1:E500") kısmını siz çalışmanıza göre artar yada azaltırsınız.

merhaba arkdaşlar,
bendede bir excell sayfası var A-B-C-D-E-F-G-H sütunlarında yaklaşık 1000 satırlık kayıtvar A sütunundaki rakamları küçükten büyüğe sıraladım aynı rakamların olduğu satırları bir kerede nasıl silebilirim acaba