mükerrer kayıtları tek saymak

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
excel sayfasında a1 sütününda yaklaşık 5000 kayıt var ancak bunlar tc kimlik numarasına göre.
bu kayıtların kaç tane olduğunu saydırabiliyorum ancak tarihe göre kayıt yapıldığından şahısların ayrı ayrı zamanlada defalarca kaydı var
listede kaç işlem olduğunu saydırabilsekte kaç şahıs olduğunu yani toplam 5000 satırda kayıt var fakat mürererden dolayı örn.3752 kişinin toplam 5000 kaydı var.
kişi sayısını formülle nasıl bulabilirim.

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
excel sayfasında a1 sütününda yaklaşık 5000 kayıt var ancak bunlar tc kimlik numarasına göre.
bu kayıtların kaç tane olduğunu saydırabiliyorum ancak tarihe göre kayıt yapıldığından şahısların ayrı ayrı zamanlada defalarca kaydı var
listede kaç işlem olduğunu saydırabilsekte kaç şahıs olduğunu yani toplam 5000 satırda kayıt var fakat mürererden dolayı örn.3752 kişinin toplam 5000 kaydı var.
kişi sayısını formülle nasıl bulabilirim.
Merhaba,

makro, B1 den itibaren A1:A sütunundaki benzer kayıtlara "1" yazar,

siz en son hücrede (örn;B5001) toplatıp diğer saydırdığınızdan düşebilir siniz,

Kodu bir düğmeye (butona) atayın.

Kod:
Sub listele()
For a = 3 To [a65536].End(3).Row
eski = Cells(a, "a")
If WorksheetFunction.CountIf([a:a], eski) > 1 Then Cells(a, "b").Value = "1"
Next
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
makro olarak değilde formül olarak yapabileceğim birşey varmı

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
mükerrerde derdimi anlatamadım herhalde;
a sütünunda 5000,6000 tane tc kimlik no var yani 11 haneli rakamlar ancak bunların içerisinde farklı satırlarda kayıtlı değişik sayıda mükerrer var.bir kişinin bir kaydı olabileceği gibi bir kişinin farklı yerlerde 50 kaydı olabiliyor.
benim isteğim formül yardımı ile kaç tane şahsa ait tc var isimden saydıramıyorum benzer isimler bulunmakta tc den saymam lazım Konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin.şimdiden teşekkürler