Mükerrer kayıtların sayılması.

Forumlarda mükerrer kayıtlarla ilgili olarak bir çok bilgi var fakat benim sorunumu tam olarak karşilayan bir başlığı bulamadığım için yeni bir konu açıyorum yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

30.000 satırlık bir sütunda mükerrrer olarak bulunan kayıtların adetlerini bulmaya çalışıyorum mükerrer kayıtlar sayı yada harf olarak girilmiş durumda ve yaklaşık 100 veri sürekli tekrarlanıyor. Bunları silmek değiştirmek boyamak gibi bir niyetim yok sadece hangi veriden kaçtane olduğunu anlamak istiyorum
(Örnek: 300 olanlar 5000 adet-ASY olanlar 1000 adet gibi. Tekrarlayan 100 verinin listede kaçar defa yer aldığını bulmam lazım.

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Verileriniz "A" sütununda olsun.
Kod:
Sub Makro1()
    son = [a65536].End(3).Row
        Range("A1:A" & son).AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CopyToRange:=Range("D1" _
            ), Unique:=True
    For i = 1 To [d65536].End(3).Row
    Cells(i, 5) = WorksheetFunction.CountIf(Range("A1:A" & son), Cells(i, 4))
    Next
End Sub

Verilen linkte ki formül benim örneğime tam karşılık gelmiyor kaçtane farklı veri olduğunu anlayabiliyorsunuz ama bu verilerden kaçar adet olduğunu göremiyorsunuz ilginize teşekkürler.

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Verilen linkte ki formül benim örneğime tam karşılık gelmiyor kaçtane farklı veri olduğunu anlayabiliyorsunuz ama bu verilerden kaçar adet olduğunu göremiyorsunuz ilginize teşekkürler.
Verileriniz A sütununda olsun. B1 hücresine

=EĞERSAY(A1:$A$1;A1)

yazıp aşağı doğru çekersiniz.

Uzun bir listede, bir rapor için bu formülü kullandığınızda mükerrer olan son veriyi bularak karşılığında ki tekrar adet sayısına bakmak gerekiyor Ya da mükerrer kayıtları sıralamanız gerekiyor ki buda listenin orjinalinde mümkün olmuyor. Makro; uzun ve detaylı listeler için daha uygun sanırım, kısa çalışma sayfaları içinde belirtilen formül kullanılabilir. Teşekkürler.

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Dosyanızı görmediğim için birşey söylemeyeceğim.Bununla ilgili yüzlerce çeşit yöntem uygulanabilir.

Pivot Table kullanımıda esnek bir yöntemdir.