Muhasebe Bilgilerini Yazdırma

Kemal Demir

Özel Üye
Arkadaslar Merhaba,

Çalıştıgım Sektorun dısında bir konu ve Muhasebe hesaplarından da pek bilgim yok
B,C,D,E Kolonları baz alınarak ve F kolonuna NET Maaş Girilerek [ H ile O ] kolanlarındaki değerleri nasıl yazdırabiliriz.

NOT:Ayrıca Textbox1 e girdiğim değeri 1.3956 katsayısı ile çarpıyorum bu katsayı Doğrumudur.

Bana Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.
Calısma durumu,Bedensel Durum ve İş tehlikesindeki text değerleri işlem kolaylıgı için numerik değelere cevirebiliriz.

Bu konuda yardıma ihtiyacım var.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23.02.2019
sayın rakkas,
anladığım kadarıyla, bordro da yapılacak kesintilerin hesap edilmesiyle ilgili,
bir çalışma, bilindiği gibi bordroda çok fazla değişken vardır,
sizin eklediğiniz dosyadada, emekli, çalışan ayrımı sosyal güvenlik desteğiyle ilgili, sakatlık derecesi; vergi indirimiyle ilgili, tehlike dereceside; işverenin işkazası ve meslek hastalıkları prim oranının tesbitiyle ilgili,
siteye daha önceki tarihlerde bu konuyla ilgili bir çalışma eklemiştim.
çalışmada, SOSYAL GÜVENLİK desteği, ve SAKATLIK indirimi ile ilgili parametreler bulunmuyor, ama en çok kullanılan parametreler mevcut,
incelemenizi tavsiye ediyorum.
http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=23533&highlight=resmi+bordro

Kemal Demir

Özel Üye
Sn.ybilgin,

Öncelikle göstermiş oldugunuz ilgiden dolayı sizlere teşekkür ederim.

Bir kaç sorum olacak.

1.)KGVM MATRAHI kısmı ornegınızde bulamadım bunu nasıl ekleyebiliriz.
2.)Calısan Kısmını nı nasıl belirleyeceğiz Çalışıyor / emekli Gerekli Formulazsyona nerden bakmam gerekiyor.
3.)Ek'teki Resme baktınıgınızda ilgili Burutmaaşları Toplandıgın belli bir miktardan fazla ise Brüt maaş artıyorm ama nette bir değişiklik yapılmıyor.
Bunun duzenlemesini yapabilirmiyiz.

Bu konuda da yardımcı olabilirmisiniz.

Alternatif Cevapları veya Ornekleri Diğer arkadaslardan da bekliyorum.

Teşekkurler.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23.02.2019
sayın rakkaş

1- size örnek olarak gösterdiğim uygulamada Kümülatif Gelir vergisi matrahı,
her ayın bordrosunda, el ile manuel girilmektedir. herhangi bir yerde daha sonraki aylar hatırlanmak üzere tutulmamaktadır.
Manuel olarak gireceğiniz yer. Puantaj Sayfasındaki "G" sütunudur.

2- Çalışan Ve emekli kısmının bordroya eklenmesi için nereye bakmanız gerekiyor, Öncelikle emekli için yapılacak yasal kesintilerin nasıl olduğunu
bilmek gerekiyor, şu an için emekli olan birinin bordrosunun nasıl hesaplandığını
kesin olarak bilmiyorum, Ama büyük ihtimalle, Sadece Sosyal sigorta primi
oranı hem işveren hemde işçi açısından farklı olmalı,
Sizin istediğiniz Sakatlık ve Çalışan-Emekli ayrımı, her personel için farklı olacağı için, bu ayrımların, personel sicil bilgilerinde tutulması gerekir,
Ama şuanki örnekte personel bilgileri hiçbiryerde tutulmamaktadır, her ay el ile manuel girilmektedir, Ayrıca Emekli için yasal kesinti oranlarınında Parametrelerin bulunduğu yerde ayrıca belirtilmesi gerekir.
bu örnek sadece hesaplamanın nasıl yapılacağına örnek göstermek için, hazırlanmıştı.

3- 1200 ytl bürüt maaşla çalışan birinin net ücreti 859,80 ytl çıkmaktadır. sizin
gönderdiğiniz resimdede aynısıdır. Ancak bürüt ücretin yükseldiği 1275,67 olduğu durumdada net ücret 859,80 olarak çıkmış. bu konuda galiba mutabık değiliz, orada sanırım bir hesap hatası var, nedenide, ücret yükseldiği zaman,
Yasal kesintilerin Üst sınırını aşmamak kaydıyla, kesintilerde artacaktır,
Dolayısı ile net ücretinde 859,80 ytl olarak çıkması zannımca ters bir durum.
o resimdeki hesapta bi hata var gibi geliyor.

iyi çalışmalar.

Kemal Demir

Özel Üye
sayın rakkaş

1- size örnek olarak gösterdiğim uygulamada Kümülatif Gelir vergisi matrahı,
her ayın bordrosunda, el ile manuel girilmektedir. herhangi bir yerde daha sonraki aylar hatırlanmak üzere tutulmamaktadır.
Manuel olarak gireceğiniz yer. Puantaj Sayfasındaki "G" sütunudur.

2- Çalışan Ve emekli kısmının bordroya eklenmesi için nereye bakmanız gerekiyor, Öncelikle emekli için yapılacak yasal kesintilerin nasıl olduğunu
bilmek gerekiyor, şu an için emekli olan birinin bordrosunun nasıl hesaplandığını
kesin olarak bilmiyorum, Ama büyük ihtimalle, Sadece Sosyal sigorta primi
oranı hem işveren hemde işçi açısından farklı olmalı,
Sizin istediğiniz Sakatlık ve Çalışan-Emekli ayrımı, her personel için farklı olacağı için, bu ayrımların, personel sicil bilgilerinde tutulması gerekir,
Ama şuanki örnekte personel bilgileri hiçbiryerde tutulmamaktadır, her ay el ile manuel girilmektedir, Ayrıca Emekli için yasal kesinti oranlarınında Parametrelerin bulunduğu yerde ayrıca belirtilmesi gerekir.
bu örnek sadece hesaplamanın nasıl yapılacağına örnek göstermek için, hazırlanmıştı.

3- 1200 ytl bürüt maaşla çalışan birinin net ücreti 859,80 ytl çıkmaktadır. sizin
gönderdiğiniz resimdede aynısıdır. Ancak bürüt ücretin yükseldiği 1275,67 olduğu durumdada net ücret 859,80 olarak çıkmış. bu konuda galiba mutabık değiliz, orada sanırım bir hesap hatası var, nedenide, ücret yükseldiği zaman,
Yasal kesintilerin Üst sınırını aşmamak kaydıyla, kesintilerde artacaktır,
Dolayısı ile net ücretinde 859,80 ytl olarak çıkması zannımca ters bir durum.
o resimdeki hesapta bi hata var gibi geliyor.

iyi çalışmalar.

Günaydın,

Sn.ybilgin,

İlginiz için sizlere teşekkur ederim.Verdiğiniz bilgileri arkadasıma ileteceğim(Bulundugu ortamda internet hizmetlerinden yararlanamıyorlar).Tekrar Teşekkurler.