Mutabakat Formu / Pdf çevirme ve Outlook ile mail atma

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-08-2025
Merhaba,

Bir excel dosyamdan cari hesaplara mutabakat formunu outlook kullanarak mail atmaya çalışıyorum. Örnek dosya ektedir. Mutabakat_Formu adlı excel sayfasını önce PDF çevirip ardından outlook hesabına mail atmak istiyorum. Örnek dosyada Mutabakat_Formu adlı sayfa diğer sayfalardan veri alarak şekilleniyor, yani sonuç sayfası.

Sayfa üzerinde PDF çevir ve Mail Gönder şeklinde iki butonum var. İnternet üzerinden bulduğum iki kodu kendimce değiştirerek bu butonlara atadım. Ancak,

1 ) PDF çevir dedikten sonra bir işlem yapıyor mu yapmıyor mu emin değilim, eğer PDF e çevirme işlemi yapılıyor ise ilgili pdf i mail atmadan önce görebilir miyim, yani ekrana gelmesini nasıl sağlayabilirim

2 ) "Outlook bir veya daha fazla adı tanımıyor" şeklinde hata mesajı alıyorum, bunun sebebi nedir ya da istediğimi yapabilmek için ne yapmam gerekiyor. Kodlarda düzeltme mi gerekir ya da benim kullandığım PC ile ilgili bir sorun olabilir mi?

İlgili dosya ektedir. VBA kısmında mail adresi kendi şirket adresim. Bunu Mutabakat_Formu sayfasında M13 gibi bir hücreden mail adresi aldırarak yapabilir miyim. Tek Tek mail göndermeyi amaçlıyorum. Toplu mail gönderimi değil.

Tüm site sakinlerine iyi günler

Ekli dosyalar