Arkadaşlar ben excelde yeniyim.Excele bir rakam girdiğimde otomotik olarak ya bir tarihe yada başka bir rakama dönüşüyor.Excel bilgisi iyi olan arkadaşlar bu konuda yardımınıza ihtiyacım var.şimdiden teşekkürler.
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.
Hücre formatını hücre üzerinde iken sağ klik yapıp Format Cells menüsünden Number olarak ayarlayın.
Bunu yaptım fakat şöyle bir hata oluştu.iki sütünü çarparken sanırım bunları yinede nokta olarak görüyor ve hata veriyor.Format cell den hepsini sayı olarak gösteriyorum fakat yine olmuyor.
Elimdeki tabloda bir kitap listesi (a sütununda) ve kitapların euro olarak değerleri (b sütununda ) yer alıyor.kitapların euro olarak değerleri daha önceden nokta ile girilmiş.mesela 5.0 diye ben bu değerleri isviçre frangına çevirmek istiyorum.bir c sütunu oluşturdum ve bu sütuna 1.58 (çapraz kur) girdim.d sütununda ise bu euro değerlerini (b sütunundaki) kur ile (c sütunu ile) çarparak kitapların frank olarak değerlerini girmek istiyorum.
şimdi problem şurda b sütunundaki değerleri sizin söylediğiniz gibi format cellden number yaptım ve sonrada aradaki tüm noktaları replace komutu ile virgüle çevirdim.Fakat d sütununda hata veriyor.Eğer replace komutu ile virgüle dönüştürdüğüm değerleri silerek elle girince ise hata vermeden çarpma yapıyor.tabi listede 9000 tane kitap var ve hepsini elle düzeltmem zor olacak.yani yardımınıza ihtiyacım var.ilginiz için teşekkürler
İlk 10 kaydı boş bir excel dosyasına kopyalayıp buraya ekleseydiniz daha iyi olurdu.
c kolonuna veriyi 1.58 olarak mı?Yoksa 1,58 olarak mı giriyorsunuz?
Bence verilerinizin tümünü (yani nokta ile yazılmış olanları) seçip bit txt dosyasına yapıştırın ve replace işlemini txt dosyasının üzerinde gerçekleştirin.Daha sonra virgül ile oluşan değerleri tekrar excel'e yapıştırın ve gerekli formülleri kullanın.
Şimdi aklıma geldi.
Bilgisayarınızın Bölgesel ve Dil Ayarlarında Ondalık Sembolünü , olarak ayarlayın.
Sanırım bu defa düzelecektir.
sorun şu bilgisayarınızın Bölgesel ve Dil Ayarlarında tarih sekmesinde ki tarih ayıracını / yaparsanız 1.2 gibi sayıları yazabilirsiniz fakat 1-2 şeklindekileri yazmak mümkün olmuyor otomatik tarihe çevriliyor bunuda aşmanın yolu çalışma sayfasını komple işaretleyip hücre özelliklerinden metin seçersen artık 1-2 gibi değerleride girebilirsin
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.