Net Bugünkü değer

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
iyi günler,

geçmişteki bir paranın bugunkü değerini bulan fonksiyon nedir acaba? Ama bu fonskiyon sabit bir faiz oranı üzerinden değil değişken bir oran üzerinden hesapalayacak; TÜFE-ÜFE oranları gibi.
Ben el ile manuel hesaplıyorum bunu bunun bir fonksiyonu excelde mutlaka vardır. bilen arkadaşlar varsa bilgilendirirse sevinirim.

teşekkür ederim

Saygılarımla

Son düzenleme:

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

PV - BD (Present Value - Bugünkü Değer

Yatırımın bugünkü değerini verir. Bugünkü değer, gelecekte yapılacak bir dizi ödemenin toplam tutarının bugünkü değeridir. Örneğin, borç aldığımızda borç tutarı borç veren için bugünkü değerdir.

Sözdizimi
BD(oran;dönem_sayısı;devresel_ödeme;gd;tür)

Konu için:

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=33699

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
ancak bu fonskiyonda faiz oranını sabit girmeniz gerekmekte. değişken şekilde bir fonksiyon yokmudur?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
ancak o fonskiyonda faiz oranını sabit girmek gerekiyor. Benim değişken faiz oranıyla hesap eden bir formülasyona ihtiyacım var.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
ancak bu fonksiyon sabit faiz oranı üzerinden, bana değişken faiz oranı lazım, bu fonksiyon hangisidir?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
öncelikle çok özür diliyorum, ekran donuyordu mesajlarım gitmedi sandım, sizin cevaplarınızı görmedim. Aslında aynı mesajı bir kaç kere göndermişim.
Bahsettiğiniz konuyu açamıyorum yetkim yokmuş. Bu arada aradığım fonksiyonu buldum:
GDPROGRAM = FVSCHEDULE
Hazırladığınız dosya çok faydalı olacak teşekkür ederim.

Saygılarımla

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Dosyayı yukarıda ekledim.

.