Net Çalışma Günü

Excel Vers. ve Dili
Windows7 Türkçe
Sayın Üstadlarım,
Tam İşgünü ve Resmi Tatillerde çıkarıldığında formülüne Resmi tatilleri ekleyebiliyorum ancak Dini bayramların listesini yaptığım halde onları ekleyemiyorum. Detaylar ekli dosyadadır. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Dosyanız ekte.

A sütununda tekrarlanan tarihler var sanırım.

Formül Dizi Formüldür.

Yaptığınız takvimde http://www.excel.web.tr/showthread.php?p=191647#post191647 kullanışlı olmuş ta sanki o formülleri bir yerlerden görmüşüm gibi geldi bana :)

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Sayın hocam TAMİŞGÜNÜ formülü bende çalışmıyor..!!:roll: :roll:

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Sayın Orion2,

Analysis ToolPak ı yüklediniz mi? yüklemediyseniz çalışmaz da

Ben ingilizce kullanıyorum arkadaşamızın yaptığı TAMİŞGÜNÜ fonksiyonu bende NETWORKDAYS olmalıydı ama olmadı, sanırım arkadaşımız da bir sorun var diye düşündüm ve o kısma hiç bakmadım ben valla bak :)

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Sayın hocam yüklü değilmiş.Yükledim.Şimdi oldu.
İyi çalışmalar:)

Excel Vers. ve Dili
Windows7 Türkçe
Sayın Necdet Yesertener,
Elinize sağlık hocam çok güzel olmuş. sürekli takip ederim tarihle ilgili formülleri ancak bu formülü ilk gördüm. Yanlız küçük bir problem var, Dini günler yıllara göre maksimum 11 gün olduğu için 11 satırlık yer açmıştım, 11'in altına düşen yıllar #SAYI! işareti veriyor dolayısıyla toplam satırı da aynı oluyor. Bunu düzeltmek olabilir mi? Tekrar teşekkürler.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Sayın SamiDINCER,

Kullanılan fonksiyon İNDİS(INDEX) fonksiyonu, pek tarihle ilgili sayılmaz. Bu konu ile ilgili Excel dersanesinde ayrıntılı açıklamayı görebilirsiniz.

Yalnız buradaki fonksiyon dizi fonksiyon olduğu için basit İNDİS(INDEX) fonksiyonun biraz cafcaflı hali, e haliyle içinde tarih fonksiyonlarından YIL(YEAR) fonksiyonu da kullanılıldı.

Bir fonksiyonu bol miktarda uzatırsanız sonunda hatalar almanız doğaldır. Sizin dediğiniz gibi #SAYI! gibi ya da farklı hata.

Ben bu hataların nasıl olmamazın çözümünü size bırakıyorum. Pek çok örnek var bu konuda.

İpucu EHATALIYSA(ISERROR) fonksiyonunu kullanabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Windows7 Türkçe
Sayın Necdet Yesertener,
Aman hocam beni bir anda usta yaptınız ! söylediğiniz EHATALIYSA komutunu bunun başına koydum olmadı. Şimdi siz gülersiniz !.. ne yapalım formulün açılımını bilmiyoruz. Hocam bu EHATALIYSA formülünü nasıl yazacağız.
=İNDİS(Tatiller;KÜÇÜK(EĞER(YIL(Tatiller)=y;SATIR(Tatiller));SATIR()-6)-6)

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Sayın SamiDINCER,

Sadece o fonksiyon yetmiyor tabi ki :) size yardımcı olayım

Birleştirilmiş hücreler hep insanı engeller, belli o yüzden yapamadınız.

Dosya ekte..

Excel Vers. ve Dili
Windows7 Türkçe
Sayın Necdet Yesertener,
Size nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Allah razı olsun, yüreğinize güç, sevginize güzellik, paylaşımcılığınız daim olsun.
İnsanlar, yüreklerindeki sevgi merhamet ve paylaşımcılıklarıyla büyüktürler.
Hepinize kolay gelsin.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
F4 hücresine:

=NETWORKDAYS(D4;E4)-SUMPRODUCT(--(Tatiller>=D4);--(Tatiller<=E4);--(B7:B802="r")+(B7:B802="k"))

form&#252;l&#252;n&#252; girin.

SUMPRODUCT=TOPLA.&#199;ARPIM

Excel Vers. ve Dili
Windows7 Türkçe
Sayın yurttas,
Verdiğiniz formülü uyguladım ancak farklı sayı veriyor. Şöyle ki örneğin 2007 yılının Tam işgünü 261 olarak zaten doğru, diğer taraftan Resmi tatiller çıkarıldığında ki sayı da 252 olarak doğru. Oysa sizin verdiğiniz formül 251 veriyor yani yılbaşı (1 Ocak) tatilini iki kere sayıyor galiba. Ayrıca formüldeki B7 sanırım yanlışlıkla yazıldı çünkü B7 den B11 dahil resmi tatiller. Sizin formülü B7 den değil de B12 den başlatınca 251 veriyor yani doğrudan 1 eksik. Kısaca formül matematiksel olarak doğru ama excel’in kendi formülü yılbaşı tatilini de hafta sonları gibi tatile koyup hesaplıyor. Verdiğiniz formül sayesinde bir şeyler daha öğrenmiş olduk. Tekrar teşekkürler.