net çalışma süresi hesaplama

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2007
Arkadaşlar ekli tabloda fabrikanın 24 saat içindeki çalışma sürelerini, mola ve yemek aralarını gösteren bir tablo var. Yapmak istediğim yan tarafta işin başlama ve bitiş saatini yeşil ve kırmızı işaretli hücrelere 08:00 , 18:00 gibi saat formatında yazmak ve mavi hücrede, o saatler arasındaki yemek ve mola süreleri düşülmüş olarak net çalışma süresini dakika cinsinden bulmak. Forumda benzer hesaplamalar var ancak tam olarak istediğim yada uyarlayabileceğim bir çalışma bulamadım. Yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Mustafa MUTLU

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 32 Bit
Tablo uzayıp gidecek mi ?.
Sabit ise D sütununa yazdığın ÇALIŞMA SÜRESi yerine =C2-B2 Yazın süreyi verir.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2007
Sanırım tam olarak anlatamadım. G2 ve H2 değerlerine gireceğim rastgele saatlerin arasında kalan çalışılmayan süreleri düşecek ve bana dakika cinsinden net çalşma süresini verecek. Yani; G2 = 09:15 ve H2 = 21:45 diye rastgele değerleri girdiğimde. 09:15 ve 21:45 saatleri arasındaki çalışlmayan süreleri aradaki toplam süreden düşecek ve bana net çalışam süresini verecek. Üretimdne gelen raporları kolay işleyebilmek için bu formatı kullanmak istiyorum. B1:E17 hücrelerindeki tablo sabit, değişen üretimden gelen çalışma saatleri yani G2 ve H2. Umarım anlaşılmıştır. teşekkürler.