NÖbet Lİstesİ Hazirlama

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Hastanemiz Laboratuar servisinde Toplam 7 kişi nöbet tutuyor günde 24 saat 2 kişi.
Bunların nöbet listesinin yapılmasında çok sıkıntılar yaşıyoruz. (haftasonu sayısı eşitdeyil, nöbetsayısı eşit değil diye) bu nöbet listesini otamatik yapabileceğimiz herhangi bir yöntem varmıdır.
Yardımcı olursanız sevinirim. Çok teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Evde:Office 2010 Ingilizce
İşte: Office 2010 Ingilizce
Hastanemiz Laboratuar servisinde Toplam 7 kişi nöbet tutuyor günde 24 saat 2 kişi.
Bunların nöbet listesinin yapılmasında çok sıkıntılar yaşıyoruz. (haftasonu sayısı eşitdeyil, nöbetsayısı eşit değil diye) bu nöbet listesini otamatik yapabileceğimiz herhangi bir yöntem varmıdır.
Yardımcı olursanız sevinirim. Çok teşekkürler.
sayin mcelik1976
oyle bir rakamki tam bir paradoks :) donup dolasip ayni yere geliyor. boyle bir sabit tablo sanirim imkansiz. eger adil davranilicaksa. bu yuzden
1 yil 365 gun / 7 kisi = kisi basi yillik nobet gunu = 52,14
52 haftasonu x 2 gun = 104 gun / 7 kisi = 14,86 haftasonu nobeti sayisi kisi basi
52,14 - 14,86 = 37,29 yillik kisi basi nobet gunu.

bu yuzden aylik degil yillik bir forcast alip. herkes yillik planda 15 haftasonu ve 37 haftaici nobeti isaretlerse kendi basina. sizin tablonuz otomatikman hazirlanmis oluyor. aylik yaparsaniz biraz daha karisiyor isler...

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
Syn edkaya haklı. Ama İnandırıcı açıklama ve sistematik düzenlemeyi kişilerin kabullenmesi daha kolaydır.

Benzer soru için uyguladığım bir tabloyu sorunuzdan anladığım kadar düzenledim. Ama bu nöbetçilerin hiç mi tatil günü yok.?
Tabloya gelince içerisinde gerekli açıklamalar var ama ilave olarak
1- eğer kişilerin tatil günü varsa tabloda gerekli yere günü yazın.
2-diğer aya geçerken (örn mart ayı için tablo oluştururken) tabloda şubat ayı son nöbet tutan selami yani 3. şahıs) önceki ayda son nöbetci kişiden sonraki isimden başlayarak 1,2,3,4... vs diye sıralama yaparsanız sistemi devam ettirmiş olursunuz.
3-J1 sütunu ilgili ay tarih sütunu. buraya gireceğiniz tarih size tablo için gerekli takvimi oluşturacağı için önemli.

İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
yukarıdaki örnek çizelgeyi şöyle bir göz attımda burada Ali ile Veli galiba çizelgeyi hazırlayan tarafından torpilli ayna sadece 1 gün nöbet tutmuşlar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Haklısınız syn ilhanduyar
:)
Ama hatanın sebebi torpilden daha çok 3 vardiya olarak hazırladığım tablonun 2 vardiyaya dönüşümü sırasında bazı kod değişikliklerini atlamam.
Gerekli değişikliği 3 nolu mesajdaki örnek tabloya uyguladım.

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Sayın Muygun ilginiz için teşekkür ederim.

Tabloyu Nisan 2008 için uyugulamak istedim fakat 2.3.4. ve 5. kişiler sürekli cumartesi pazar gününe geliyor. Bu sorunu nasıl çözeriz.

Teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
türkçe
İlginiz için teşekkürler.

Sayın Muygun eklediğiniz,

Tabloda Nisan 2008 için uygulamaya çalıştım ama 2.3.4. ve 5. kişilere sürekli Cumartesi ve Pazar Günleri nöbeti geliyor.

Bu sorunu nasıl çözebiliriz. teşekkürler.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
Tabloda (3 nolu mesaj eki) sorun yok gibi gözüküyor ama (6.3.2008 de güncelledim)
Bunun nedeni haftada 7 gün olması ve 7 kişinin nöbetci olması olabilir. (kişi sayısını 6 ya düşürün sonuca bakın)
Ama bunu denemenin yolu tablo sayfasında J4 hücresinden başlayan isimleri silin ve yerine 1,2,3,4,5,6,7 gibi rakam yazın. Tabloyu yeniden gözlemleyin.
Eğer Tabloda isim yerine gelen rakamlar ilk günden başlayıp (4. ay için)
salı 1 2
çarşamba 3 4
perşembe 5 6
cuma 7 1
cumartesi 2 3
.... şeklinde devam ediyorsa tablo istenilen şekilde oluşuyor demektir.
Ama istediğiniz
hem hafta içi sıralı dağılım , hemde hafta sonu sıradışı dağılım ise bu tablo ile yapamazsınız. Takvim aylarındaki c.tesi pazar sayıları hem eşit değil hemde aynı sıralamada değil.
İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
office exel 2003 tüğrkçe
Vardiya listesi

Arkadaşlar, 3 vardiya, 7 kişi ve haftanın her günü birer kişi izinli olacak aynı zamanda 08:00-16:00 vardiyası 1 kişi, 16:00-24:00 vardiyası 2 kişi, 24:00-08:00 vardiyasıda 3 kişi olacak vardiyalar kişi bazında her hafta dönecek. Ben bu işin içinden çıkamadım yardımcı olabilirseniz çok makbule geçecek. Teşekkkürler.

Excel Vers. ve Dili
OFFİSCE 2000
TÜRKÇE
nöbetlerle ilgili benimde bir problemim var. yardım ederseniz çok sevinirim

24 saat üzerinden 4 kişi vardiyaya girecek. yanlız bir kişi sadece 07:00-15:00 ve 15:00-23:00 vardiyasına girecek yani 23:00-07:00 vardiyasına girmeyecek bayan olduğu için. haftada 1 gün izin kullana bilecekler herbiri bunu exelde nasıl yapabilirim. yardimcı olan herkeze teşekkür ederim şimdiden.