Notpadden veri çekmek

Excel Vers. ve Dili
2003 İngilizce
Slm arkadaslar...

Benim istedigim C dizinindeki bir notpadden dosyayı acıp ordan mesela 4 satırdaki herhangi bir yazıyı aynı dizine excel olarak kaydetmek. Kaydederken de ornegin bu cekilen satırı K,10 sekmesine yazdırmak..

dosyayı actırıyorum ve içindei tum verileri yazdırabiliyorum ancak bunu nasıl yapabilecegimi cozemedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkur ederim...

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Slm arkadaslar...

Benim istedigim C dizinindeki bir notpadden dosyayı acıp ordan mesela 4 satırdaki herhangi bir yazıyı aynı dizine excel olarak kaydetmek. Kaydederken de ornegin bu cekilen satırı K,10 sekmesine yazdırmak..

dosyayı actırıyorum ve içindei tum verileri yazdırabiliyorum ancak bunu nasıl yapabilecegimi cozemedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkur ederim...

Umarım işinize yarar...

Kod:
Sub texten_al()
Dosya = [COLOR=red]"C:\1.txt"  [/COLOR][COLOR=blue]'Veri alacağınız dosya.[/COLOR]

Open Dosya For Input As #1

For a = 1 To [COLOR=red]4    [COLOR=blue]'4. satırdaki veriye gider[/COLOR].[/COLOR]
        Line Input #1, [COLOR=blue][COLOR=black]kayıt[/COLOR]  ' Kayıt: 4. satırdaki veri.[/COLOR]
    Next

Set yeni = Workbooks.Add ' [COLOR=blue]Yeni excel çalışma kitabı.[/COLOR]
    yeni.Sheets(1).[k10] = kayıt  [COLOR=royalblue]'Yeni excelin 1. sayfasında K10 hücresine kaydı/veriyi yazar.[/COLOR]
    yeni.Close True, [COLOR=red]"C:\kitapp.xls"  [/COLOR][COLOR=blue]'Kayıt yapılacak yer ve dosya adı.[/COLOR]
    Close #1 [COLOR=seagreen]'txt dosyasını kapat.[/COLOR]
    MsgBox "belgeniz kaydedildi.", , "kayıt"   [COLOR=seagreen]'İşlemin tamamlandığını gösteren ileti.  :)[/COLOR]
End Sub

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 İngilizce
İlginiz için sonsuz teşekkürler. :D

Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
benimde ilşgimi çekti konu sormak istediğim bir şey var
4. satırı k10a, 8. satırır k11, şeklinde nasıl uyarlanır.