Numaralandırma için makro gerekli.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe,ing.
Selamlar,
Ekli dosyada başka bir başlık altında sorulmuş, forumun düzeni için buraya aldığım, büyükten küçüğe (0,1,2,3....24) sayılar mukayese edilip numaralandırılacak örnek var..Fakat bunu makro ile yapmak gerekli benim için.
Sayın Ali beyin vakti müsait olursa burdan takip etmesini rica ederim.
Saygılarımla.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe,ing.
Selamlar,
Makro bölümüne iki kez soru gönderdim.İlgilenen yada çözüm üreten kimse olmadı.Esefle karşılıyorum bu durumu.
Saygılarımla.

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Selamlar,
Makro bölümüne iki kez soru gönderdim.İlgilenen yada çözüm üreten kimse olmadı.Esefle karşılıyorum bu durumu.
Saygılarımla.
Burada benim gibi hepimizin belli bir işi var ve işlerimiz arasında müsait olduğumuz zaman cevap verebiliyoruz.Sizin sorularınıza bende dahil birçok arkadaş fırsat bulduğu zaman cevap veriyor.
*.xls uzantılı dosyalar server yüzünden %90 oranında indiremediğimi size özel mesajlada bildirmiştim.
Burada bu iş bir ücret karşılığı yapılsa ve siz bunun karşılığını alamamış olsaydınız haklı bir sebep olabilirdi.Çözüm bulunamadığı yada üyelerimizin başka sebepten dolayı geç yazmasını esefle karşılamanızıda açıkcası yadırgadım.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe,ing.
Selamlar,
Gerçekten te sorunum bu.Ne kadar çok soruma cevap verdiniz,ben mahçup oldum ve sizin vaktinizi hep harcamış gibi oldum ve forumdaki diğer arkadaşlardan da ilgilenmesini bekledim.Hepsi bu.
Saygılarımla.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe,ing.
Selamlar,
Arkadaşlar lütfen bir bakın ,Esas problemimi Sayın Ali bey çözmemde çok yardımcı oldu.
Şimdi geriye bu numaralandırma işlemim kaldı.
Biliyorum ,belki düşüncesizce bir serzenişte bulundum fakat Sayın Ali beyin fazlaca bana ayırdığı zamandan kaynaklandı bu durum,Ona karşı mahçubiyetimden oldu.
Lütfen, bi vakit bulun ya, şu problemimi rafa kaldıralım.
Saygılarımla.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe,ing.
Selamlar,
Konuyu güncel tutmak için belki algılanabilir bu ardarda yazdıklarım,fakat bu makro çözüm için pekte ümidim ve yeterince zamanım kalmadı ve bu konu ile ilgili olarak cevap olmassa bu konu benim için kapanmış olacak ve bu konuya ait bir daha soru yazmayacağım.Vakit ve ilham bulan arkadaşların cevaplandırması dileğiyle.
Saygılarımla.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe,ing.
Selamlar,
Çok üzgünüm ,server problemi için dosyayı zip dosya olarak eklememişim.
Saygılarımla.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe,ing.
Selamlar,
Bu konuya yazı yazmayacaktım fakat elverişli bir formül buldum .Sizden ricam ekli dosyadaki renkli değerleri ,formüllerin olduğu alanda makrolu bir çözüm üretmeniz.Formüller için yardımı olacaksa benim kullandığım formüller belki olayı daha iyi çözümler.
Saygılarımla.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Aşağıdaki kodu denermisiniz.

Kod:
Sub NUMARALANDIRMA()
    For X = 1 To 25
    For Y = 1 To 7
    Cells(Y, X + 26).Select
    Cells(Y, X + 26) = WorksheetFunction.Rank(Cells(Y, X), Range(Cells(Y, 1), Cells(Y, 25)))
    Next: Next
    MsgBox "İŞLEMİNİZ TAMAMLANMIŞTIR.", vbInformation
End Sub

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,
Bu konuya yazı yazmayacaktım fakat elverişli bir formül buldum .Saygılarımla.
Formülünüz maalesef elverişli değil. Ben her ihtimali dikkate alarak bir önceki dosyanızda kullandığınız formülü vermiştim,aralıktaki bir sayınız eksik olsun yada boş olsun son formülünüzün doğru çalışmadığını göreceksiniz.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe,ing.
Selamlar,
Çok teşekkürler COST CONTROL ,çok iyi çalışıyor makro velakin hücre içi tamamen boş olan olduğunda o hücre sutununda kesiliyor ve 400 hatası yazıyor.Bu durum benim için sorun değil çünkü ben bu boş olabilecek hücrelerimi zaten biliyorum ve gerekli doldurmayı yapıyorum.Bu makroyu kullanacak YENİ ARKADAŞLAR için belirtmek gereğini duydum.
Sayın Ali ,kuşkusuz çok haklısınız fakat ben uzun süre cevapsız kalan bu konuyu, belki formüller konuya cevap yazmak isteyenlerin anlamadığı bir şekilde olmasından kaynaklanıyor diye düşünerek formülleri değiştirmekle bir gelişme olabileceğini ummuştum.
Saygılarımla.

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Sayın Ali ,kuşkusuz çok haklısınız fakat ben uzun süre cevapsız kalan bu konuyu, belki formüller konuya cevap yazmak isteyenlerin anlamadığı bir şekilde olmasından kaynaklanıyor diye düşünerek formülleri değiştirmekle bir gelişme olabileceğini ummuştum.
Saygılarımla.
Sn daali geç cevap yazmanın nedeni anlaşılmamanız değilde bu aralar iş yoğunluğumun fazla olması nedeni ileydi. Sizde biraz deneme yanılma yaparsanız kod yazma alışkanlığınız gelişecektir. Döngüler ve if-then deyimleri üzerinde basit çalışmalar sonucu daha gelişeceğinizden eminim.

Selamlar,
tamamen boş olan olduğunda o hücre sutununda kesiliyor ve 400 hatası yazıyor.Bu durum benim için sorun değil çünkü ben bu boş olabilecek hücrelerimi zaten biliyorum ve gerekli doldurmayı yapıyorum.

Siz dosyanız için daha iyisini bilirsiniz ama doldurduğunuz boş hücrelerin(mesela sıfır değeri) sıralamaya dahil edileceğini hesaba katın.Sıralamada herhangi bir yanlışlık olmasın.

Saygılarımla iyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe,ing.
Çok teşekkür ederim Sayın Ali ,
yönergelerinizi ve uyarılarınızı önemle dikkate alacağım.Sağolun ,eksik olmayın.
Saygılarımla.