2003 sürümü için işlev olarak yok, 2010'da var. Belki istediğiniz yalnızca sonuçtur diye düşünerek 2010'da yaptım. 2003'te işlevin hata vereceğini düşünerek hesaplanmış biçimini değerleri yapıştır yaparak ikinci çalışma sayfasında hazırdım. Umarım işinize yarar.
Excel 2003 sürümü için hatırladığım kadarı ile GCD – OBEB ve LCM – OKEK işlevlerini kullanmak için Analysis Toolpak eklentisini Excel'e ilave etmek gerekir.
Excel-Araçlar-Eklentiler-ToolPak Çözümleyicisi kutusunu seçin ve tamam dedikten sonra bu işlevleri kullanabilirsiniz.
Onu istemiş olabileceğinizi de düşündüm. Ona göre de hesapladım. Ancak OBEB 1 çıkınca, herhalde istediği bu değildir dedim. Sütun sütun ayrı hesaplayıp hazırladım. Siz isteyince yeniden kontrol ettim, tüm sayılar için OBEB 1.
Sayın üstadım İdris Bey söylediğiniz eklentiyi yapamıyoruz, bunun için CD istiyor, bununla ilgili yüklenecek ilave programı paylaşırsanız çok memnun olurum, saygılarımla
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.