Ocx dosyaları hakkında

BG

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR & EN
arkadaşlar

Forumda ve arşivimde bulamadım, arşivinde Ocx dosyaları listesi olan arkadaşlarım paylaşırsanız çok memnun olurum.

örnek: Takvim denetimi --- Mscal.ocx

hangi denetimin hangi ocx dosyası olduğu gibi

Teşekkür ederim.

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Selamlar...
Bu konuyla ilgili bir sorum olacak... Bilgisayarıma RiceTexbox isimli bir OCX yükledim Excele tanıttım. Toolboxa getirmeyi de başardım;fakat bunu Userforma eklemeye çalıştığımda eklemiyor. Böyle bir durumla karşılaşan arkadaş oldu mu? Olduysa çözebildi mi?
Bu konuda bilgi verirseniz çok memnun olurum.

BG

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR & EN
Sayın lemruk

Selamlar...
Bu konuyla ilgili bir sorum olacak... Bilgisayarıma RiceTexbox isimli bir OCX yükledim Excele tanıttım. Toolboxa getirmeyi de başardım;fakat bunu Userforma eklemeye çalıştığımda eklemiyor. Böyle bir durumla karşılaşan arkadaş oldu mu? Olduysa çözebildi mi?
Bu konuda bilgi verirseniz çok memnun olurum.
bir Ocx dosyasını Excel'e tanımlamak için ben şu işlemleri yapıyorum,

1- ilgili Ocx dosyasını System32 klasörüne atıyorum
2- Başlat/çalıştır komutunu açıp regsvr32 c:\windows\system32\dosya_adı.ocx
yazıp enter tuşuna basıyorum,
3- ilgili Ocx dosyasının başarı ile kaydedildiğine dair iletiyi ekranda görüyorum
4- Excel'i açıp ilgili ocx'i kullanabiliyorum.
sizin yönteminiz de böyle mi? değilse bu yöntemi deneyin, olmazsa konu hakkındaki fikirlerimizi tekrar paylaşalım.

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
bir Ocx dosyasını Excel'e tanımlamak için ben şu işlemleri yapıyorum,

1- ilgili Ocx dosyasını System32 klasörüne atıyorum
2- Başlat/çalıştır komutunu açıp regsvr32 c:\windows\system32\dosya_adı.ocx
yazıp enter tuşuna basıyorum,
3- ilgili Ocx dosyasının başarı ile kaydedildiğine dair iletiyi ekranda görüyorum
4- Excel'i açıp ilgili ocx'i kullanabiliyorum.
sizin yönteminiz de böyle mi? değilse bu yöntemi deneyin, olmazsa konu hakkındaki fikirlerimizi tekrar paylaşalım.
Evet, ben de aynen böyle kaydettim ve onay aldım. Kaydettiğim Rich Textbox'u Toolbox'a da getirdim. Fakat, userforma eklemeye çalıştığımda "Konuya belirtilen eylem için güvenilmiyor hatası veriyor."
Eklediğim OCX'i yolluyorum. Sizin bilgisayarda da aynı hatayı verecek mi? Deneyebilir misiniz?

Ekli dosyalar