ödeme sözüne bağlı tahsila

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
İYİ GÜNLER;ben ödeme sözüne bağlı tahsilatları bulmak istiyorum dosyamda ;
ekli dosyamda 2 sayfa var birinde ödeme sözü veren müşteriler ve tarihleri diğerinde o müşteriden yapılan tahsilat ve tahsilat miktarı ....1yıllık veri üzerinde çalışacağım bir yıllık veride müşteri ile birçok kez konusulmuştur muhtemelen ama ben söz verilen tarihe kadar olan ödemeleri kabul edeceğim...bunu nasıl yapabilirim mantığım şaştı bir yol gösterebilirmisiniz acaba?çok minnettar kalırım

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
Xp
Türkçe
İngilizce
Dostum;

Bir deneme yaptım. Ödeme sözü verenlerde söz verilen tarihten önce yapılan toplam ödemeleri ve söz verilen tarih sonrası ödemeleri toplatıyor. Belki fikir verir.

Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
ilginize çok teşekkür ederim ; ama ödemesözleri çakışıyor toplarken bi önceki ödeme sözü ile birlikte topluyor ..

ödeme sözü tarihinden sonraki ilk tahsilat tarihini diğer sayfadan buldurabilir mi böyle bir formul yazılabilir mi acaba?
yani brinci sayfadaki tarihten sonraki ilk tarih ama 2. sayfadan buldurabilir mi

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
yardım edin lütfen benimde tersim döndü birşey düşünemiyorum

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
mrb

İşinize yararmı bilmiyorum bende buna benzer kullanıyorum. Sizin belgenize uyarladım formüleri düzenlemeniz gerekecek.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
gönderdiğiniz dosyadaki düğme ne işe yarıyor anlayamadım ...ama sorunuma hala çözüm bulamadım ...ödeme sözünden öncekiler ve sonrakiler işime yaramaz zira önceki tahsilatlar daha önceki görüşmeler için olabilir .. bir yıllık veriler var sonuçta biy yıl içinde 10 kez aranmış müşteri olur

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
mrb

tam olarak anladığım kadarıyla ;
(I1:I2) seçilen başlığa göre rapor sayfasına aktarma yapılıyor.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
ilginize teşekkür ederim ama dediğim problemi çözmüyor , acaba bir matris mi oluştursam 2 sayfayı matris olarak düşünüp birbirlerine göre bulsam mı ...offf bu çalışma nasıl bitecek ben bitmeden yardım edin :D

Excel Vers. ve Dili
2003
Xp
Türkçe
İngilizce
Siz; kaç müşteri dediği gün ödeme yapmış bunamı bakmak istiyorsunuz?

Daha açık yazmanız gerekiyor. Yapmak, görmek istediğiniz şey ne? Hatta bu verilerin analizinden hangi sonucu almayı istiyorsunuz?
Bir müşteriyle 4-5 kez değişik tarihlerde konuşulmuş ve söz alınmış. Peki o söz verdiği tarih gelmeden önce ödeme yapan müşteri sözünü yerine getirmemiş mi oluyor?

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
ben kaç müşteri sözverdiği gün yada o günden önce ödeme yapmış onu bulmak istiyorum..
görmek istediğim şey ; görüşme yapıp ödeme sözü alan arkadasların görüşme yaparak ne kadar etkin tahsilat sağladığıdır.

ödeme sözü olmadan yapılan tahsilatların bir önemi yok benim için sadece görüşme yapıldı ve müşteri parayı söz verdiği tarihte veya önce yatırdımı onu anlamak istiyorum..

ama müşteri ile birkaçkez görüşme yapıldığı için yani sayfada aynı müşteriden 10 kez görüşüldü ise 10 kez müşteri adı yazdığı için söz tarihlerini ve tahsilat tarihlerini karıştırmadan yapmak istiyorum..

anlatabildim mi? ilginize çoooooook teşekkürler şimdiden

Excel Vers. ve Dili
2003
Xp
Türkçe
İngilizce
Ekteki dosyayı incelermisin?

Makro ile yapıldı. Çalışması biraz uzun sürüyor.
Ödeme sözleri sayfasındaki 'Başla' butonuyla karşılaştırma başlıyor.
'Ödeme sözleri' sayfasındaki her satırı, 'tahsilatlar' daki tüm satırlarla karşılaştırıyor.
Doğru çalışabilmesi için 'Ödeme Sözleri' sayfasının müşteri adına ve söz verilen tarihe göre küçükten büyüğe sıralanması gerekiyor. 'Ödeme sözleri' sayfasında sayfasında H sütünuna eğer koşullar sağlanmışsa '1', tahsilatlar sayfasında da eğer o tahsilat bir sözle eşleşmişse tekrar kullanılmaması için E sütununa 'x' koyuyor.

Bundan sonrasında sorun çıkmaz sanırım.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
dosyayı ,nceledim ödeme öncesi ve sonrası tahsilatlar mükerrer sayılabileceği için bu yöntem bana pek yaramıyor... hala uğraşıyorum ama en son şöyle özetleyeyim

görüşme tarihi söz tarihi ve diğer sayfada tahsilat tarihlerivar

eğer görüşme tarihi söz tarihi sayfasında bu iki tarih arasına giren bir tahsilat varsa diğer sayfada o tahsilatların toplamını görüşme tarihinin olduğu sayfaya yazsın istiyorum

çok şeymi istiyorum , sum if ve sum productla yapılabilir belki ama ben onları bilmiyorum yardım edin lütfen kaç haftadır yapamadım bir türlü

Excel Vers. ve Dili
2003
Xp
Türkçe
İngilizce
Merhaba

eğer görüşme tarihi söz tarihi sayfasında bu iki tarih arasına giren bir tahsilat varsa diğer sayfada o tahsilatların toplamını görüşme tarihinin olduğu sayfaya yazsın istiyorum
Tahsilat tarihi, görüşülen tarih ile söz verilen tarih arasında ise Ödeme Sözleri F sütununa toplamını yazıyor.

Ekli dosyalar