Ödeme tarihinin geçtiği zaman göre değer verme

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
benim bir sorum var
yanlış yere yazıyor olabilir ama
istediğim sadece a sütunundaki tarihler ödeme tarihleri başka bir sütuna eğer BUGÜN bir ay geçmişse 1 ay yazsın iki ay gecikmişse 2 ay yazsın
yapıyorum ama hata veriyor

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
benim bir sorum var
yanlış yere yazıyor olabilir ama
istediğim sadece a sütunundaki tarihler ödeme tarihleri başka bir sütuna eğer BUGÜN bir ay geçmişse 1 ay yazsın iki ay gecikmişse 2 ay yazsın
yapıyorum ama hata veriyor
Sayın demirdemir,

Farklı konularla ilgili sorularınızı yeni konu başlığı açarak sormanızı rica ederim.

Kod:
=EĞER(TARİH(YIL(A1);AY(A1)+2;GÜN(A1))<BUGÜN();"2 Ay";EĞER(TARİH(YIL(A1);AY(A1)+1;GÜN(A1))<BUGÜN();"1 Ay";""))
Bu şekilde kullanabilirsiniz..

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
kusura bakmayın acelem vardı
bende buna benzer yaptım ama aşağı doğru çekince formülü diğer şartları görmüyür eğer 2ay sa şarta uyan ilk değer hepsinde onu alıyor

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
kusura bakmayın acelem vardı
bende buna benzer yaptım ama aşağı doğru çekince formülü diğer şartları görmüyür eğer 2ay sa şarta uyan ilk değer hepsinde onu alıyor
Tam olarak anlayamadım, yukardaki formülü uyguladınız ve hatamı aldınız. Eğer hata aldıysanız küçük bir örnek dosya ekleyerek ne yapmak istediğinizi açıklarmısınız..

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
=EĞER(BUGÜN()<(A30);"ZAMAN VAR";(EĞER(BUGÜN()>(A30);"1 ay gecikti";(EĞER(BUGÜN()>(A30+60);"2 AY GECİKTİ";"")))))

bende bu şekilde yaptım ama kendisine uyan ilk şartı alıyor diğerlerini görmüyor

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
=EĞER(BUGÜN()<(A30);"ZAMAN VAR";(EĞER(BUGÜN()>(A30);"1 ay gecikti";(EĞER(BUGÜN()>(A30+60);"2 AY GECİKTİ";"")))))

bende bu şekilde yaptım ama kendisine uyan ilk şartı alıyor diğerlerini görmüyor
=EĞER(BUGÜN()<(A1);"ZAMAN VAR";(EĞER(BUGÜN()>(A1+60);"2 ay gecikti";(EĞER(BUGÜN()>(A1+30);"1 AY GECİKTİ";"")))))

Bu şekilde kullanabilirsiniz..

Benim +30 yada +60 kullanmamın nedeni; 1 aylık fark arasında herzaman 30 gün olmadığı içindir.

.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
dosya ekledim benim istediğim bugün itibari ile ödeme tarihi ne kadar gecikmişse bana bunu bildirmesi

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
dosya ekledim benim istediğim bugün itibari ile ödeme tarihi ne kadar gecikmişse bana bunu bildirmesi
Dosyanızdan pek birşey anlayamadım. Siz kaç ay kaldı ise onumu bulmak istiyorsunuz yani 6 ay kaldıysa sonuc 6 aymı olacak yoksa yukardaki verdiğiniz şartlarımı geçerli olacak. Eğer yukardaki şartlar geçerli olacaksa verdiğim iki formülden size uygun olanı kullanabilirsiniz..

.