ödemelerim

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
ödemelerim adlı excel dosyamda farklı tarihlerde ödeme yapılmakta.bunları fonksiyon yardımıyla başka bir tabloya sıralamak istiyorum.öteki tablo bozulmadan.yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
İstediğiniz ekteki gibi birşeymidir.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
kısmen dogru

sayın ali;önce vermiş olduğunuz yanıt için teşekkür ederim.benden kaynaklanan bir hata sebebiyle yanıtınız bir kısmı doğru.benim yapmak istediğim
yukarıdaki tabloda değişmemek koşuluyla aşagıdaki tablo tarih sırasına göre
sıralanması. a-z artan sıralama ile yapılabilir.benim yapmak istediğim yukarıdaki tabloya değişik tariler girildiğinde,aşagıdaki tablo tarih sıralamasını kendisi
sıralamasıdır.

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
benim yapmak istediğim yukarıdaki tabloya değişik tariler girildiğinde,aşagıdaki tablo tarih sıralamasını kendisi
sıralamasıdır.
=B3&" / "&$A$1&" "&$C$1 şeklinde tarihleri birleştirmişsiniz bundan dolayı o sütunu metin olarak görüyordu. Sanırım bilgisayarınızda tarih ayıracınız / şeklinde.

Dosyanızda biraz düzenleme yaptım,

1) Dosya ayıracı sizin için önemli olabilir diye =TARİH($C$1;$A$1;B3) şeklinde genel formül yazdımki dosyayı açtığınızda sisteminizde ayıraç sistemine uysun.

2) Dosyanızda 0 sayısı ile ay ve yılı birleştirmişsiniz bu durumda 0 Kasım 2007 gibi olmayan bir tarih geliyordu sıfırı mutlaka kullanmanız gerekiyor düşüncesi ile

=EĞER(B3=0;0;TARİH($C$1;$A$1;B3)) şeklinde düzenledim.

Böyle olunca sıfır tarihler için 00.01.1900 tarihleri gelmekte idi bunun içinde hücre biçimlendirden

gg.aaaa.yyyy;; şeklinde hücrenizi biçimlendirerek bu tarihin boş gelmesini sağladım.

3) Artan bir sıralama istediğiniz için

=EĞER(SATIRSAY($F$29:F29)<=BAĞ_DEĞ_SAY($F$3:$F$23);KÜÇÜK($F$3:$F$23;SATIRSAY($F$29:F29));"") formülünde

KÜÇÜK fonksiyonu değiştirmesi yaptım.

4) A1 hücrenize sadece ayı rakam olarak girecek şekilde düzenledim.

5) Örnek dosyada ay adı büyük olduğu için D sütununuzda ayları büyük olarak görmek istediğinizi düşünerek

=BÜYÜKHARF(METNEÇEVİR(TARİH($C$1;$A$1;1);"aaaa"))

şeklinde düzenleme yaptım.

6) F sütunu haricinde diğer sütunlardaki formüller dizi formülü olup CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına birlikte basılarak girilmiştir.

Örnek dosyanız ektedir.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
teşekkür ederim.

sayın ali vermiş olduğunuz yanıt ve çözüm için teşekkür ederim.istediğim gibi
olmuş.sizlerden ögrenecegim çok şeyler var.forumda emegi geçen herkese
teşekkürler.

nihatkr

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
2010 Türkçe
2013 Türkçe
OFİS 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09.10.2029
Buda Değişik Bir Çalışma

Ekteki Tabloya bir bakın isterseniz. 20 satır üzerinden yapılmıştır.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
teşekkürler

sayın nihatkr;verdiğin çözüm için teşekkür ederim.benim ve benim gibi böylebir excel çalışmasına ihtiyacı olanlar için faydalı bir çözüm.

nihatkr

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
2010 Türkçe
2013 Türkçe
OFİS 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09.10.2029
Rica Ederim kolay gelsin.