öğrenmek istiyorum

Excel Vers. ve Dili
dil turkçe
ben üniversite mezunuyum ve excelli, makronun ne olduğunu makro için nereye girilir kodlar nereye yazılır vs öğrenmek istiyorum. herzaman yeni başlayanlar ve öğrenmek isteyenler olacaktır. umarım off acemilerle de hiç uğraşamam demezsiniz. ayrıca bize excell öğretip yararlı olacağı yerde word ve şimdi adını bile hatırlamadığım bi programlama dilini gösteren üniversitemden nefret ediyorum. şimdiden yardımı olacak olan herkese teşekkür ediyorum.

Excel Vers. ve Dili
office xp tr
Siz bu formu excel üniversitesi olarak kabul edin dersane bölümü ve soru cevapları takip edin kısa bir sürede çok yol katedeceğinize eminim.

Excel Vers. ve Dili
dil turkçe
yardım

ekte ki dosyada karşılaştığım bir sorun var bunu kolay yoldan kendim yapabilir miyim. tüm sütundaki ortalamaları o kişinin 3. sayfadaki sütununa nasıl çıkartabilirim. karmaşık formüllerle değil de kolay bir yolu varsa sevinirim. çünkü farklı yerlerde kullanmam gerekiyor.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Merhaba,
Bunun en kolay yolu şu:
3.Sayfada a kişisinin matemetik notunun bulunması gereken yere = yazın,Sayfa 2'de a kişisinin ortalamasının yazılacağı yeri tıklayarak enter'a basın
Daha sonra 3. Sayfaya tekrar gelin.a kişisinin matemetik notunun bulunacağı D4 hücresini seçin.hücreyi sağ alttan Mouse'un sağ tuşu ile tutup aşağı doğru çekin.Sayfa 2 ye girdiğiniz değerleri orada otomatik olarak göreceksiniz.
Tabi bunu makro ile yapmak isterseniz:

Sub doldur()
sayı = WorksheetFunction.CountA(Range("B:B"))
For i = 1 To sayı
Sheets("3").Cells(i + 3, 4) = Sheets("2").Cells(i + 4, 9)
Next
End Sub

Excel Vers. ve Dili
dil turkçe
teşekkürler

böyle oluyor evet teşekkürler de yeni eklediğim dosya gibi olanları da ver bunu nasıl yapabilirim? (makro kullanmayı bilmiyorum malesef) hazır bahsetmişken o makro için verdiğiniz kodları nereye girebilirim?

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Formülle çözüm istiyorsanız;

4. sayfanın D3 hücresine aşağıdaki formülü girerek sağa doğru kopyalayın.

=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS('1'!$B$5:$I$22;KAÇINCI('4'!D2;'1'!$B$5:$B$22;0);8));"";İNDİS('1'!$B$5:$I$22;KAÇINCI('4'!D2;'1'!$B$5:$B$22;0);8))

Dosyanız ekte.

..

Excel Vers. ve Dili
dil turkçe
evet super olmus. peki bunu formul kullanmadan nasıl yaparım ya da yapma imkanım var mı? mesela bu formul türkçe sayfasındakileri ekliyor ancak matematiğe gelince tıkanıyor.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Basit bir macro uygulaması,

1. Araçlar/Macro/Macro Kaydet deyip, şimdilik tamam deyin.

2. 1. Sayfada B5:B22'yi seçip, Düzen / Kopyala deyin.

3. 4. sayfada D2'de Düzen/Özel Yapıştır/ İşlemi Tersine Çevir kutusunu işaretledikten sonra Tamam deyin.

4. Tekrar 1.Sayfaya gelip, I5:I22'seçip, Düzen/Kopyala deyin.

5. 4. sayfada D3'te Düzen/Özel Yapıştır/ İşlemi Tersine Çevir kutusunu işaretledikten sonra Tamam deyin.

6. Araçlar/Macro/Macro Durdur'a tıklayın.

Böylece yaptığınız işlemleri kaydetmiş olduk.

Aşağıdakine benzer kodlar elde etmiş olduk.

Sub Makro1()

Range("B5:B22").Select
Application.CutCopyMode = False
Selection.Copy
Sheets("4").Select
Range("D2").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteAll, Operation:=xlNone, SkipBlanks:= _
False, Transpose:=True
Sheets("1").Select
Range("I5:I22").Select
Application.CutCopyMode = False
Sheets("4").Select
Range("D3").Select
Sheets("1").Select
Range("I5:I22").Select
Selection.Copy
Sheets("4").Select
Range("D3").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteAll, Operation:=xlNone, SkipBlanks:= _
False, Transpose:=True
Range("D3").Select
End Sub

Şimdi bu kodları çalıştrmak için ya sayfaya bir düğme koyup, oradan çalıştıracağız ya da Araçlar/Macro/Macro adını seçip/ Çalıştır diyeceğiz.

Düğme eklemek için iki yol var. Ben birisini anlatacağım.

Görünüm / Araç Çubukları/ Formlar diyalog kutundan düğmeyi seçip sayfada şeklini çizdiğimizde Macro Ata diyolog kutusu açılır ve atayacağımız macroyu seçmemizi ister. Bunu yaptıktan sonra nacro bir düğmeye atanmış olur.

..

Excel Vers. ve Dili
dil turkçe
şuna da bi el atar mısınız arkadaşlar. biraz farklı birşey. birinci ve ikinci sayfa yatay 3.sayfa dikey. ve bunu diğer sayfalara uyarlamakiçin formulun nerelerini değiştirmem gerekiyor? (farklı sayfadaki farklı hücreden başlarsa eğer. örnekte olduğu gibi)

Excel Vers. ve Dili
dil turkçe
değerli arkadaş yurttaş kesinlikle deneyeceğim ve öğreneceğim. ilginizden dolayı teşekkürler. bi de şu formüllerin nasıl olduğunu çözüp kendi başıma yapabilsem. biraz karışık geliyor da. biraz değil bayağı.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
değerli arkadaş yurttaş kesinlikle deneyeceğim ve öğreneceğim. ilginizden dolayı teşekkürler. bi de şu formüllerin nasıl olduğunu çözüp kendi başıma yapabilsem. biraz karışık geliyor da. biraz değil bayağı.
Şimdi burada daha basit bir yöntem vereceğim size. Bu yöntemi diğer dosyanıza da uygulayabilirsiniz.

1. Sayfa3'te B3:B16 alanını seçin.

2. Ekle/İşlev Fonksiyon Ekle diyalog kutusundan DEVRİK_DÖNÜŞÜM fonksiyonunu seçin. Dizi denilen yere girin ve Sayfa1'e giderek G10:T10 aralığını seçin.

3. Tamam'a basmayın. Bu durumda iken CTRL+SHIFT tuşlarını basılı tutarken ENTER tuşuna basın.

4. Bu adımları diğer sayfalardaki dersler için uygulayın.

Buna göre yapılmış dosyanız ekte.

..

Excel Vers. ve Dili
dil turkçe
tesekkürler

değerleiğ arkadaş yurttaş bunu ne kadar aradım anlatamam. çok çok teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
dil turkçe
meraba

değerli arkadaş yurttas; soylediğiniz adımları aynen tekrar ettim ancak not yazması gereken yerde ####değer çıktı sizinki ile benimkinin formullerini karşılaştırdım ilk başta ki { işareti benimkinde çıkmıyo koyarsam olur biliyorum da öğrenmek açısından, neden öyle oldu acaba. ilginize teşekkürler tekrar.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
değerli arkadaş yurttas; soylediğiniz adımları aynen tekrar ettim ancak not yazması gereken yerde ####değer çıktı sizinki ile benimkinin formullerini karşılaştırdım ilk başta ki { işareti benimkinde çıkmıyo koyarsam olur biliyorum da öğrenmek açısından, neden öyle oldu acaba. ilginize teşekkürler tekrar.
Formül dizi formülü olduğu için formülü Tamam'a basmadan CTRL+SHIFT tuşlarını aynı anda basılı tutarken ENTER'e basarak gireceksiniz. {...} elle koyarsanız olmaz.

Excel Vers. ve Dili
dil turkçe
dediğiniz gibi yaptım

B10 B16 aralığını seçtim, ekle işlev fonksiyon u seçtim, devrik dönüşümü seçtim, dizi denilen yere girdim, aşağıdan sayfa 1 i seçtim, g10 t10 u seçtim ctrl shift enter a bastım, her seferinde ctrl shift enter a da bastım ama aynı sonucu verdi. neden acaba

Excel Vers. ve Dili
dil turkçe
tamam

en sonunda yaptım yardımı dokunan herkese çok teşekkürler