ölçüte göre veri çekme (dizi formülü)

Excel Vers. ve Dili
excel 2002
üstadları bir konu hakkında değerli yardımlarınıza ihtiyacım var ekte bir dosya gönderiyorum
uğraştım ama beceremedim

bu çalışmada ölçüte göre veri çekme isteğim olacak gerekli açıklamam dosya içinde mevcut şimdiden tşkler

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Eğer bir ilaçtan aynı tabloda 2 kez seçmeyecekseniz eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2002
öncelikle ilginize tşk ederim Formülasyon aslında tam istediğim gibi ama ancak iki şey eksik bunlardan ilki aynı formda iki veya daha fazla aynı ürün ismi girmek istiyorum. bunu tambir stok programı gibi düşünün 10.hücrede girdiğim ürünü 25.hücredede girmek istiyorum bunu nasıl yaparız birde formülde bir hata var ikici ürün seçtiğimde reçete kısmını 3 adet yazıyor oysaki 6 tane gelmesi lazım lıquıd tr ürününde bu formül çalşmıyor

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Aynı ürünü 2. ve daha fazla girebilme konusunu detaylı düşünmem gerekecek.
Hata konusuna gelince eğer seçimden sonra bir seçim daha varsa (yani bir yada birkaç seçimden sonra yukardaki bir seçimi değiştirdiyseniz) dediğiniz olabilir ama tabloyu yukardan aşağıya seçerek geliyorsanız bu dediğiniz olamaz.
İlk isteğinizle ilgili çözüm bulabilirsem dosyayı eklerim.
İyi çalışmalar.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
"Kulağı tersten göstermek" misali birşey oldu ama daha kısa ve seri bir çözüm bulana dek eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Sn. muygun size formüllerle çözüm sunmuş. Benim size önerim reçete sayfanızdaki bilgileri (eğer yapabiliyorsanız) veritabanı mantığı ile tutmanız. Eğer bu şekilde yaparsanız verileri almak daha kolay hale gelecektir.

Excel Vers. ve Dili
excel 2002
öncelikle yardımlarınız ve yorumlarınız için tşk ederim veritabanlı çalışmayı ne yazıkki bilmiyorum ama ekteki dosyayı incelerim tşkler