ölçütlü yinelenenleri kaldır gibi bir şey var mı

Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
20 sütunlu ve yaklaşık 3500 satırlı bir excel sayfasında aynı kişilerin verileri bulunmakta,
bu aynı kişileri yinelenenleri kaldır komutunu kullanarak kimlik numarasına göre kaldıracağım; ancak yinelenen kişilerin bir satırda verileri girilmiş diğer satırlarda girilmemiş, verileri girilmemiş olan satırın silinmesi lazım,
yani a kişisinin bir satırda 20 sütundaki verileri dolu diyelim bir satırda da verileri boş, yinelenenleri kaldır dediğimde dolu olan satırı değil de boş olan satırı silmem lazım nasıl yapabilirim teşekkürler,

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
filitrrele yöntemiyle boş olanları filitreleyip silebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2013 Professional Plus Türkçe
20 sütunlu ve yaklaşık 3500 satırlı bir excel sayfasında aynı kişilerin verileri bulunmakta,
bu aynı kişileri yinelenenleri kaldır komutunu kullanarak kimlik numarasına göre kaldıracağım; ancak yinelenen kişilerin bir satırda verileri girilmiş diğer satırlarda girilmemiş, verileri girilmemiş olan satırın silinmesi lazım,
yani a kişisinin bir satırda 20 sütundaki verileri dolu diyelim bir satırda da verileri boş, yinelenenleri kaldır dediğimde dolu olan satırı değil de boş olan satırı silmem lazım nasıl yapabilirim teşekkürler,
Ustalar cevaplamadan önce bir fikrimi paylaşmak istedim. Bunun için yinelenenleri kaldır yerine tüm sütunlarda boş satırları filtre yaparsanız, sonuç olarak tamamı boşlardan oluşan satırlara ulaşırsınız. Sonrada herhangi bir sütunda bunları seçerek /sil/tablo satırları diyerek boş satırlardan kurtulmanız mümkün.

(Dalgalıkurla pişti olmuşuz :), aynı anda cevaplamışız)

Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
o şekilde olmuyor çünkü bazı boş satırlarında kalması gerekiyor, tabloyu ben biraz daha açıklayayım, tabloda bir sürücü kursuna kayıt olan 1424 kişinin kimlik bilgileri, diploma bilgileri ve rapor bilgileri olmak üzere 3 ana bölüm ve 20 ye yakında sütun var. kimlik bilgileri hazır girilmiş olarak bu tablo bizim 5 kişilik ekibe verildi. bizim ekip bu tabloya diploma bilgilerini ve rapor bilgilerini girdi. 1424 kişinin de hepsinin dosyası yok aşağı yukarı 1250 kişinin dosyası var. bu 1250 kişiyi rasgele paylaştık ve diploma ve sağlık raporu bilgilerini 5 farklı dosyaya girdik son olarak da bu 5 farklı dosyayı birleştirmemiz gerek. ben boş bi dosyaya bu 5 dosyadaki verilerin tamamını alt alta yapıştırdım. yani alt alta 1424*5=7120 kayıt(satır) olan bir dosya oluştu. dosyada doğal olarak bir kursiyerin kaydı 5 kere bulunmakta. boş olan satırları sildiğim zaman diploma ve rapor bilgileri girilmemiş kişilerde gidiyor. yani dosyası olmayanlarda gidiyor ve toplamda dosyası olan 1250 kişi kalıyor, 1424 kursiyer kalmıyor. kimlik numarası yinelenenleri kaldır dediğim zaman diğer sütunlara bir ölçüt getirmediğimiz için 1424 kişi kalıyor ancak diploma ve rapor bilgileri girilmiş olanları da rasgele siliyor excel. öyle bir şey yapmam lazım ki en son 1424 kişi kalsın ama silinenler diploma ve rapor bilgileri girilmemiş olanlar olsun.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
dosyanızı yüklerseniz daha çabuk yardım alabilirsiniz..

Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
dosya yanımda değil maalesef işyerimde benim yapmam gereken özetle yinelenen verileri kaldır diyeceğim ama bunu derken diğer sütunlara da ölçüt getireceğim.

Excel Vers. ve Dili
2013 Professional Plus Türkçe
dosya yanımda değil maalesef işyerimde benim yapmam gereken özetle yinelenen verileri kaldır diyeceğim ama bunu derken diğer sütunlara da ölçüt getireceğim.
Dosya yanınızda değilse bir fikir vereyim - ki olsa bile özel verilerinizi paylaşmanız uygun olmayabilir- (aynı yolla ben istediğim yardımı alabilmiştim) kendiniz arzuhalinizi tam yansıtacak bir örnek tablo oluşturun. Bu tablo üzerinden sorunuzu tekrar açıklayın.

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
1-Önce bilgileri girilmiş verileri filitre ile bul ve başka bir sayfaya kesip yapıştır.
2-Kalan satırlar içinde düşeyara ile bilgileri giriilmemiş satırları bulup onlarıda kesip alabilirsiniz.

(aslında dosyanızı gönderseniz çok kısa sürede hallolacak bir probleminiz var)