Ölçütün Veri Aralığındaki Mak ve Minimum Değerini Bulma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-03-2023
Merhaba,

2 veya 3 dosyadan fiyat karşılaştırması için veri çekeceğim. Fakat veri çekerken maksimum veya minimum değerini bulmak istiyorum. Bunu düşeyara ve mak-min formülleri ile oluşturmaya çalıştım başaramadım.
Ekte sadece bir firmaya ait bir veri tablosu var. İkinci sayfadada karşılaştırma yapacağım firma.

Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 Türkçe
01-03-2023
İdris Bey merhaba,

Pivot table tam olarak istediğimi karşılamıyor. Ekte gönderdiğim dosyada ikinci sayfaya formülle getirmem gerekiyor. Bu mümkün mü acaba?

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
İdris Bey merhaba,

Merhaba.

Pivot table tam olarak istediğimi karşılamıyor. Ekte gönderdiğim dosyada ikinci sayfaya formülle getirmem gerekiyor. Bu mümkün mü acaba?

Pivot Table eden karşılamıyor? Yanlış Sonuçlar mı verdi? Ben Kontrol etmedim. Eğer aynı sayfada olmasın derseniz, o zaman Pivot Table'ı istediğiniz sayfaya yapabilirsiniz.

Pivot Table'ın dinamik olmasını isterseniz o da mümkün.

Karşılaştırma sayfasında da A FIRM, B FIRM, C FIRM nedir bunlar? Veri sayfasında öyle şeyler yok. Diğer taraftan; yine bu sayfada,
Fiyat En yüksek En düşük, Marka En yüksek En düşük ne anlama geliyor? Anlayamadım.

Formülle yapılır mı? Yapılır. Ancak, bu formül basit bir Düşeyara formülü ile olacağını beklemeyin.

.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 Türkçe
01-03-2023
İdris Bey,
Pivot Table 'da istediğim değeri vermiyor çünkü. Her markayı gösteriyor. Ben sadece bir ürünün yani Sayfa 1 A sütunundaki bir ürünün 3 firmadaki (Ben örnek olarak sadece A firmasının verilerini paylaştım )en yüksek fiyat ve en düşük fiyatlarını markaları ile birlikte yan yana getirmek istiyorum. Markalar çok farklı olabiliyor.

Açıklayıcı olması açısından 2. sayfada iki ürünün karşılığını formülsüz bir şekilde ben doldurdum.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 Türkçe
01-03-2023
Teşekkürler ! elinize sağlık.