Herkesin Ramazan bayarmını tebrik ederek foruma katılmak istiyorum.Bunun için neler yapmam gerektiği hakkında fazlaca bilgim olmamakla birlikte,hazırlamaya çalıştığım bir özel istatistik projem var.Kuşkusuz excel biliyorum fakat bu sorunu çözmek için yeterli değilim.Yapmak istediğim ,yanyana oturan öğrencilerin derslerdeki başarılarını,benzer yada benzemez adlarına ,tavırlarına ,notlarına ...(eğer başarabilirsem psikolojik,ekonomik,sosyal durumlarının derslere olan etkilerinide bu tabloya işleyeceğim) vs. ortaya çıkarmak.Bu naçizane çabam ,çiçeği burnunda idealist bir öğretmenin uzun vadeli bir çalışması olacaktır.Sizlerden ricam bu konu için bana yardımcı olmanızdır.Konunun makro çözüm yöntemleri ile çözülmesini istiyorum.Kısaca anlatırsam,örneklemede 20 tane öğrenci var.Dediğim gibi şimdilik öğrenci baş harflerine göre yapıyoruz.İlerde diğer faktörleri (psikolojik,ekonomik,sosyal durumlarının derslere olan etkileri) hesaba katacağım).Eğer a16 ve b16 daki hücreler boşsa tüm öğrencilere göredir.Örnekte A ve Z dir.Buna göre ,eğer c16:c20 arasında sadece matematik dersi varsa matematikteki not farklarına işlem yapılacak.Eğer c16:c20 de matemetik ve fen dersleri varsa bu iki derse göre vediğerleri.Eğer bu alan boşsa hem A ve Z baş harflerine ,hem matematik ve fen derslerindeki tüm not farklarına göre yapılmış olacak.Sonuçta Ortalam ve Durum sutunlarındaki değerleri saptamış olacağım.Sadece Konuyu anlatabilmek için epeyce uzun açıklamalar yapmaya özen gösterdim.Yoksa konu basit sanıyorum.Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin benden ve sonuçta öğrencilerim için pozitif bir uygulama olacak bu tablo.