Özel Kodunu Tanıyıp İçindeki Değeri Görüntüleme

Excel Vers. ve Dili
makro
Konu başlığı belki açıklayıcı olmamıştır.Yöneticiler anlaşıldıktan sonra doğru şekilde değiştirirlerse sevinirim.

Konuya gelince;

resimdeki listele butonuna bastığımda diğer sayfalardaki bilgileri burada görüntülüyor.

İstediğim şey ise

butona bastığımda bu bilgilerin buraya gelirken, "özel alan" kısmındaki harflerin "ürün bilgisi" adındaki sayfadan harfleri tanıyıp harflere karşılık gelen rakamları, görüntülemek istediğim sayfada harfleri göstermeden direk onlara karşılık gelen rakamları o sayda görüntülemesi...

Umarım açıklayıcı olmuşumdur.Böyle birşey mümkün mü?

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
istediğiniz şeyi yapmanın birçok yolu var. Makro içinde eğer komutunu kullanabilir, Harf değerinin yanındaki hücre değerini alabilir veya bul-değiştir gibi bir mantıkla da yapılabilir.

Örnek dosya eklerseniz deneyelim.

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
listele düğmesine tanımlı ilgili makronun altında bulunan iki satırın arasına bir satır ekledim. Deneyip sonucu bildirir misiniz?

Sheets("DOSYA OLUSTURMA").Cells(B + 2, 2) = Sheets("Detay Kayıt").Cells(B, 2)

sheets("DOSYA OLUSTURMA").cells(B + 2, 2) = sheets("URUN BILGISI").cells(sheets("URUN BILGISI").Range("A2:A9").find(sheets("DOSYA OLUSTURMA").cells(B + 2, 2)).row, 2)

Sheets("DOSYA OLUSTURMA").Cells(B + 2, 3) = Sheets("Detay Kayıt").Cells(B, 3)

Excel Vers. ve Dili
makro
teşekkür ederim.sorunsuz çalışıyor.

bu arada dosyayı gördünüz, bunları diğer sayfalarda olan bilgiler içinde kullanabilirmiyim.Benim esas amacım butona tıkladığımda önce "ana kayıt" sayfasındaki bilgileri alıp görüntülemek istediğim sayfadaki yerlerine yerleştirdikten sonra "detay kayıt" sayfasından da "anahtar alan"daki rakamları eşleştirerek yanındaki değerleri görüntülemek istediğim "dosya oluşturma" sayfasına aktarmaktı.

az önce vermiş olduğunuz koddan yola çıkarak böyle birşey yapabilirmiyim?

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
ilgili kodların tamamını aşağıdaki ile değiştirip deneyin.

Sub ekle_bakalım()
Application.ScreenUpdating = True
son = Sheets("Ana Kayıt").Cells(65536, 1).End(xlUp).Row
For b = 2 To son
Sheets("DOSYA OLUSTURMA").Cells(b + 2, 1) = Sheets("Ana Kayıt").Cells(b, 1)
For c = 2 To 15
Sheets("DOSYA OLUSTURMA").Cells(b + 2, c + 2) = Sheets("Ana Kayıt").Cells(b, c)
Next c
Sheets("DOSYA OLUSTURMA").Cells(b + 2, 2) = Sheets("Detay Kayıt").Cells(Sheets("Detay Kayıt").Range("a2:a" & Sheets("Detay Kayıt").[a65536].End(3).Row).Find(Sheets("Ana Kayıt").Cells(b, 1)).Row, 2)
Sheets("DOSYA OLUSTURMA").Cells(b + 2, 2) = Sheets("URUN BILGISI").Cells(Sheets("URUN BILGISI").Range("A2:A9").Find(Sheets("DOSYA OLUSTURMA").Cells(b + 2, 2)).Row, 2)
Sheets("DOSYA OLUSTURMA").Cells(b + 2, 3) = Sheets("Detay Kayıt").Cells(Sheets("Detay Kayıt").Range("a2:a" & Sheets("Detay Kayıt").[a65536].End(3).Row).Find(Sheets("Ana Kayıt").Cells(b, 1)).Row, 3)
Next b
End Sub

Excel Vers. ve Dili
makro
teşekkür ederim.ciddi anlamda çok yardımcı oldunuz.diğer arkadaşlar sakın yanlış anlamasın özellikle zafer beyde az kahrımı çekmedi değil :)

Excel Vers. ve Dili
makro
bişi sormayı unuttum. :)

ana kayıttaki anahtar alandan aldığı rakamları diğer sayfadaki bilgilerle eşleştiriyor.kullanıcı eşleşenlerden birini eksik girdi diyelim.az önce denedim hata verdi bunun yerine birşeyleri eksik girdiniz tarzda mesajı nası verebiliris?

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Sub ekle_bakalım()
on error goto 2

For b = 2 To son
For c = 2 To 15
Next c
Sheets("DOSYA OLUSTURMA").Cells(b + 2, 2) = Sheets("Detay Kayıt").Cells(Sheets("Detay Kayıt").Range("a2:a" & Sheets("Detay Kayıt").[a65536].End(3).Row).Find(Sheets("Ana Kayıt").Cells(b, 1)).Row, 2)
Sheets("DOSYA OLUSTURMA").Cells(b + 2, 2) = Sheets("URUN BILGISI").Cells(Sheets("URUN BILGISI").Range("A2:A9").Find(Sheets("DOSYA OLUSTURMA").Cells(b + 2, 2)).Row, 2)
Sheets("DOSYA OLUSTURMA").Cells(b + 2, 3) = Sheets("Detay Kayıt").Cells(Sheets("Detay Kayıt").Range("a2:a" & Sheets("Detay Kayıt").[a65536].End(3).Row).Find(Sheets("Ana Kayıt").Cells(b, 1)).Row, 3)
Next b

exit sub
2 msgbox "İŞLEM TAMAMLANAMADI. VERİLERİNİZİ DENETLEYİNİZ."
End Sub

Excel Vers. ve Dili
makro
teşekkür ederim bıkmadan usanmadan her soruya cevap verdiğiniz için.

2 tane problemle karşılaştım.ben bu programı etiketleme işleminde kullanacağım.

dün akşam farkettim ki aslında sorduğum sorunun burada değilde başka bir yerde işe yaradığını anladım.burada bana lazım olan bir hata meydana geldiğinde, hata oluşan satırı atlayıp bir alttaki satırdan devam etmesi.

2.problem ise yukarıda resmi mevcut olan "urun bilgisi(özel alan-kg/ds)" sayfasında rakamları 3-5 şeklinde değilde 03.000 - 5.000 formatında yazdığımda görüntülemek istediğim sayfaya 3000 - 5000 olarak geliyor.

yardımlar için herkese sonsuz teşşekürler....

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
makro
arkadaşlar merhaba;

güncel...

yardımcı olabilicek bir arkadaş warmı?

iyi çalışmalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
makro
merhaba

arkadaşlar hata olayını hallettim fakat bu sefer hata olan satırın silinip o satırın yerine bir sonraki hatasız bilgilerin gelmesii beceremedim

Sub ekle_bakalım()

For b = 2 To son

For c = 2 To 15
On Error Resume Next
Next c

Next b
Exit Sub

End Sub
oluşabilecek hatalar bu kodlar arasında, bu kodu uyguladığımda

şeklinde oldu.

burada istediğim 4. satırın komple silinip yerine 5 satırın gelmesi(belki yanlış anlaşılabilir 4. ve 5. satır örnektir)

iyi çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
makro
On Error GoTo 1
Next c

Next b

Exit Sub

1:
.............................

Resume Next
biraz araştırdım
hata olan satırı komple silip yerine bir sonraki doğru satırı yerleştirmesi için kırmızı yere ne yazmam gerekiyor.

İyi Çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
makro
arkadaşlar merhaba

acaba bilmeden bir kusur mu işledim de bir haftadır kimse cevap vermiyor.

yanlış anlamayın, ilk kayıt olduğum zamanlarda, bir soru sorsam max. 1 gün sonra cevap gelirdi.şimdi bana cevap verenlerin online olduğunu görürken cevap vermemeleri yada "kusura bakma cevabını bilemiyorum" tarzında hiçbir mesaj yazmamaları beni süphe içerisine düşürdü.

dediğim gibi sakın yanlış anlamayın, olabilir insanlık hali bende biryerde bir yanlış yapmışımdır ki geçenlerde dalgınlıkla böyle bir hata yaptım ve uyarı mesajını gördüğüm anda düzelttim.

Teşekkürler

Saygılar

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Sizden ricam daha çabuk çözüme ulaşmanız için açıklamalı örnek dosyanızı ekleyebilirmisiniz.
Kod yapıştırarak onun üzerinden gidip cevap almanız biraz zor olur.

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Ekli dosyayı inceleyebilirmisiniz.

Excel Vers. ve Dili
makro
Merhaba

Vermiş olduğunuz örnek için teşekkür ederim fakat temizle butonuna bastıktan sonra listelediğimde yazıları ekrana görüntüleyemiyorum.

temizle butonuna basmadığım zaman ise 24. satırı her bastığımda temizliyor.