özet tablo hesaplanmış alan

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-03-2025
merhaba sayın hocalarım
özet tablo ile ilgili 3-4 gündür birşeyler anlamaya öğrenmeye başladım
sorum şu sayın yurttaş hocamın sıkıştırılmış dosyalarla örnek birçok çalışmasını arşivime aldım
bir çalışmasında veri listesinde gg.aa.yyyy. formatında olan verilerden kümülatif diye sonuçlama aldığı örneğinde YEARS ile hesaplanmış alan eklemiş

ben bunu bir türlü anlayamadım
hocam yaptığı yeni alanı satır etkileri kısmına ekletti ben ne eklersem ekleyeyim hep değer kısmına otomatik atıyo
tam olarak bu eklemeyi nasıl yapıp nasıl formüle edip yıl değerlerini oluşturduğunu anlayamadım

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
sayın hocam gece soruyu sorduktan sonra birkez daha baktım çalışmaya
hesaplanmış alan eklentisi zannettiğim şey meğersem satır etiketlerinde bulunan verilerden tarih olan yani gg.aa.yyyy olan değerleri seçip özet tablo araçları seçilmiş hem ay hemde yıl işaretlenmiş ve oluşan years adlı yeni alanı ben hesaplanmış alan ekleme ile yapıldı zannettim
kusura bakmayın ama yeni anlamaya başladığım için epey bi ne olduğunu anlamaya çalıştım

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
sayın yurttaş hocam sizin çalışmanızı ekliyorum ve bir soru daha sorucam
öncelikle sizin bu çalışmalarınız galiba office 2003 içindi

ekli çalışmanızda TOPLAMDA % adlı sekmenizde alan listesini göster dediğimde satır etkileri ÜRÜN, sütun etkileri BÖLGE ve TOPLAM DEĞERLER kısmında TUTAR dan ibaretken tutar kısmına yeni adla % lik bi ekleme yapmışsınız buralara kadar tamam benim anlayamadığım sütun etkileri kısmıan TOPLAM Değerleri nasıl eklediniz ben bir türlü yapamadım hocam

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba;

Özet Tablo'da güncel dönem satışlarıyla bir önceki dönem satılşarı arasındaki farkı % olarak hesaplamaya çalıştım ama başarılı olamadım. Veri sayfasında bunları hesaplanmış halde girdiğimde ise grup satışlarında ya da genel satışlarda bu yüzdelerin toplamını alıyor. Yardımcı olursanız sevinirim...