Okul Nöbetçi Öğrenci Programı Lazım

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Kıymetli arkadaşlar merhaba. Bir ilköğretim okulunda görev yapmaktayım ve okulumuzda öğrenciler bir dış kapı bir de iç kapı olmak üzere 2 noktada nöbet tutmaktalar. Ve bu öğrencilerin her biri farklı sınıftalar. Okulda 5 şubemiz ve her şubede 30 öğrencimiz var. Bu şartlara uyan bir excell nöbet programı yapabilimisiniz.

Mustafa MUTLU

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 32 Bit
Her Nöbet Noktasında kaç öğrenci olacak ?.
Sabah ve Öğleden Sonra Değişim var mı ?.

Bunun gibi bilgiler vererek bir örnek hazırlayın.
Sizin Örnek Dosyanız üzerinde Düzenleme yapılsın.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Her Nöbet Noktasında kaç öğrenci olacak ?.
Sabah ve Öğleden Sonra Değişim var mı ?.

Bunun gibi bilgiler vererek bir örnek hazırlayın.
Sizin Örnek Dosyanız üzerinde Düzenleme yapılsın.
Her nöbet noktasın bir tek öğrenci olacak. Ve her nöbet noktasında farklı sınıftan nöbetçi öğrenci olacak. Örneğin A Sınıfında 30 öğrenci var ve B sınıfında da 30 öğrenci var. Öğrenci listeleri girildikten sonra excell otomatik olarak sırayla her sınıftan bir öğrenciyi bir nöbet noktasına yerleştirecek. Sadece sabahçı öğrencileri kapsayan bir program olacak.

Mustafa MUTLU

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 32 Bit
Aylık Nöbet Listesi mi ?..
Haftalık Nöbet Listesi Mi ?..
Çıktıyı nasıl istiyorsun..

Bir örnek dosya ekleyip dosya üzerinde açıklama yapsaydınız.
Şimdiye çoktan sorununuz en iyi şekilde çözüme ulaşırdı..

Excel Vers. ve Dili
2003
Kıymetli arkadaşlar merhaba. Bir ilköğretim okulunda görev yapmaktayım ve okulumuzda öğrenciler bir dış kapı bir de iç kapı olmak üzere 2 noktada nöbet tutmaktalar. Ve bu öğrencilerin her biri farklı sınıftalar. Okulda 5 şubemiz ve her şubede 30 öğrencimiz var. Bu şartlara uyan bir excell nöbet programı yapabilimisiniz.
arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilecek yok mu?bizim de ihtiyacımız oluyor.

Excel Vers. ve Dili
Excel2010 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22.06.2018
Benimde böyle bir programa ihtiyacım var

Benimde böyle bir programa ihtiyacım var.Hazırlamış olduğum örnek dosyada açıklama yazdım.

Üç nöbet noktasına göre bir nöbet listesi hazırlamam gerekiyor.Günlük üç öğrenci nöbetçi olacak ama bunlardan bir tanesi erkek olacak.Ama en za bir tanede kız öğrenci olacak şekilde liste yapacak.
Örnek ekliyorum.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Benimde böyle bir programa ihtiyacım var.Hazırlamış olduğum örnek dosyada açıklama yazdım.

Üç nöbet noktasına göre bir nöbet listesi hazırlamam gerekiyor.Günlük üç öğrenci nöbetçi olacak ama bunlardan bir tanesi erkek olacak.Ama en za bir tanede kız öğrenci olacak şekilde liste yapacak.
Örnek ekliyorum.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
Merhaba;
Kız erkek ayırımı yapmadan bir tablo oluşturdum.
Açıklama dosyasını okuyup Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel2010 - Türkçe
22.06.2018
Çok teşekkür ederim.Her ikiside çok güzel çalışma.muygun arkadaşımın çalışması benim ihtiyacıma uygun.Tek eksik Kız erkek ayrımı.İnşallah onuda başarırız.

erdenek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
EV:EXCEL 2010-TÜRKÇE
İŞ:EXCEL 2010-TÜRKÇE
31-01-2026
Merhaba;
Kız erkek ayırımı yapmadan bir tablo oluşturdum.
Açıklama dosyasını okuyup Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.
muygun hocam bizim okulda iki yerde nöbet tutuyorlar.bir giriş kat bir de 1.kat da.yalnız muygun hocam 1.katta kızlar giriş katta erkekler nöbet tutuyor.aslında programda nöbet yeri sayısı serbest olsa herkes kendi okulu için uyarlar.hocam yalnız şöyle bir durum var.aynı gün mesela 8-a nın erkekleri giriş katta nöbet tutarken 8-d nin kızları 1.katta nöbet tutsun.her nöbet yerinde 2 öğrenci olacak.yine diyelim 8-d kızları tuttu fakat son bir öğrenci arttı onu da 8-a dan bir kızla nöbetçi yapsın.erkeklerde durum aynı olacak.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Öğrenci Nöbet Dağılımı

muygun hocam bizim okulda iki yerde nöbet tutuyorlar.bir giriş kat bir de 1.kat da.yalnız muygun hocam 1.katta kızlar giriş katta erkekler nöbet tutuyor.aslında programda nöbet yeri sayısı serbest olsa herkes kendi okulu için uyarlar.hocam yalnız şöyle bir durum var.aynı gün mesela 8-a nın erkekleri giriş katta nöbet tutarken 8-d nin kızları 1.katta nöbet tutsun.her nöbet yerinde 2 öğrenci olacak.yine diyelim 8-d kızları tuttu fakat son bir öğrenci arttı onu da 8-a dan bir kızla nöbetçi yapsın.erkeklerde durum aynı olacak.
Merhaba Syn. erdenek;
Öncelikle uyarımı dikkate almanızı rica ederim.
Sorunuzu açarken yada paylaşırken bir yada birkaç nick yada isime atıfta bulununca alternatif çözümleride kısmen kapatmış oluyorsunuz. Bunun yerine sorunuzu genele yazın. Zaten gereken uyarıyı özel mesajla yapıyorsunuz. Sorunun çözüm aşamalarında böyle bir iletişim oldukça yararlı (soruyu çözen/yada üzerinde çalışan diğer arkadaşlara da yön verir) Ama sorunun başlangıcında bence gereksiz.
Sorunuza gelince sizden öncelikle örnek tablo yada hiç değilse bir sanal liste beklerdim. (tabloyu inceleyince göreceksiniz) ben sizin tabloda sınıf,okul no,ad soyad bilgilerinden hangisini kullanacağınızı nerden bilecem?
Umarım uyarılarıma hak verirsiniz.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

erdenek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
31-01-2026
Merhaba Syn. erdenek;
Öncelikle uyarımı dikkate almanızı rica ederim.
Sorunuzu açarken yada paylaşırken bir yada birkaç nick yada isime atıfta bulununca alternatif çözümleride kısmen kapatmış oluyorsunuz. Bunun yerine sorunuzu genele yazın. Zaten gereken uyarıyı özel mesajla yapıyorsunuz. Sorunun çözüm aşamalarında böyle bir iletişim oldukça yararlı (soruyu çözen/yada üzerinde çalışan diğer arkadaşlara da yön verir) Ama sorunun başlangıcında bence gereksiz.
Sorunuza gelince sizden öncelikle örnek tablo yada hiç değilse bir sanal liste beklerdim. (tabloyu inceleyince göreceksiniz) ben sizin tabloda sınıf,okul no,ad soyad bilgilerinden hangisini kullanacağınızı nerden bilecem?
Umarım uyarılarıma hak verirsiniz.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.
ellerine sağlık.allah ne muradınız varsa versin.yalnız bir sorum daha olacak.nöbet listesi yazıcıdan çok küçük çıkıyor.

erdenek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
31-01-2026
bir de liste alınırken nöbet listesinin hangi aya ait olduğu çıksın.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Tabloyu tasarlarken (özel güvenlik itfaiye vs... kullanabilmesi için) her nöbet yerine 1-10 arası nöbetci sayısı ve 10 nöbet yeri olarak kurguladım.
Ama yazıcı çıktısı sorunu yüzünden 1-3 nöbetci , 5 nöbet yeri ile sınırlandırdım.
tablo her gün için 3 satır ve byn+erk nöbet yeri olarakta 10 nöbet yerine tasnifleme yapabiliyor.
Nöbet yeriniz kaç tane ise bunu belirledikten yani tabloyu oluşturduktan sonra boş olan alanları (L:U sütun aralığındaki boş tablo kısmı) gizleyin.
Böylece yazıcı ayarlarından tabloyu dikey seçerek görselliği artırmış olursunuz.
İlgili Tarihi yazdırma konusunu kendinizde yapabilirdiniz.

Eki tekrar deneyin.

Not: Ekli dosyada tabloya tarih yazdırma ve yazıcı çıktı seçimleri değiştirildi.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

erdenek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
31-01-2026
hakkını helal et.