Çok işime yarar varsa eğer böyle bir özellik. Kastettğim şu. İki hücreyi birbirine bağlayacağım. (mesela A1'i B1'e bağlayacam). Bunun için başka yol var mı bilmiyorum ama kısaca A1 in içine "=B1" yazarak bağlıyorum. Benim sorunum şu. A1 in içine nasıl birşey yazmalıyım ki eğer B1'den herhangi bir değer okuyorsa(yani B1 boş değilse) olduğu gibi b1 i alsın ve --değiştirilemesin!--
Sadece B1 den herhangi bir değer okumuyorsa (yani b1 boş ise) elle yazı yazılabilsin.
Yani bir hücre bağlandığı başka bir hücreden bir değer okuyorsa öyle kalsın, silinemesin, değiştirilemesin. Yok eğer boş ise (doğal olarak bağlı olduğu hücre boş demektir) o formülü falan silip elle değer girilebilsin. Mümkün müdür acaba?...
Sadece B1 den herhangi bir değer okumuyorsa (yani b1 boş ise) elle yazı yazılabilsin.
Yani bir hücre bağlandığı başka bir hücreden bir değer okuyorsa öyle kalsın, silinemesin, değiştirilemesin. Yok eğer boş ise (doğal olarak bağlı olduğu hücre boş demektir) o formülü falan silip elle değer girilebilsin. Mümkün müdür acaba?...