oluşturulan makroyu tüm excel dosyalarına uyarlama

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
arkadaşlar, dolar biçimlendirmesini aktif hücreye uyarlayan makrom var ve sadece oluşturduğum dosyada kullanabiliyorum düzgün olarak. başka dosyalarda kullanmak istediğimde daha önce makroyu yazdığım sayfa açılıyor. Kısaca ben o sayfa açılmadan makronun tüm excel dosyalarına uyarlamak istiyorum. teşekkürler

kulomer46

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-06-2027
Değerli arkadaşım,
Oluşturduğun makroyu PERSONAL.XLS dosyasının modül kısmına ekleyip kaydedersen tüm excel sayfalarında rahatlıkla kullanabilirsin. Eğer daha önce oluşturuldu ise bu dosya, alt + F11 ile Visualbasic düzenleyiciyi açınca sol tarafta PERSONAL.XLS dosyasını görürsün. Bu dosyanın modül kısmına eklenip kaydedilen tüm makro ve fonksiyonları tüm excel çalışmalarında kullanabilirsin.
Yok eğer daha önceden oluşturulmamışsa o da kolay. Bir makro kaydı başlat.Makronun saklanacağı yer kısmında 'Kişisel Makro Çalışma Kitabı' nı seç. Kayıt başlayınca çok basit bir şey yap. Mesela A1 hücresine 5 yaz. Kaydı durdur. Şimdi PERSONEL.XLS dosyası otomatikmen oluşturulmuş oldu. Yukardaki işlemleri yaparak yazdığın bir makroyu, fonksiyonu tüm çalışma kitaplarında kullanabilirsin. Bu arada geçici oluşturduğun makroyu (örneğimizde A1 hücresine 5 rakamını yazmaktı) geri silmeyi unutma. Kafan karışmasın.
Daha başka çözüm üreten arkadaşlarımız olacaktır. Sen sana kolay olanı uygularsın. İyi çalışmalar..

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
zaten modülde kayıtlı, aslında her excel sayfasında kullanıyorum. farklı bir dosyada (b.xls) tıkladığımda makronun ilk oluşturulduğu dosyada (a.xls) açılıyor. ben o dosyanın açılmasını istemiyorum.

kulomer46

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
08-06-2027
Makroyu PERSONAL.XLS dosyasının modül kısmına ekleyip kaydedersen dediğin sorun ortaya çıkmaz..

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
benim dosyamın adı nicholas group cari.xls, makroyu ilk orda yaptım ve modül kısmına ekledim dediğin gibi, ama kitap1.xls dosyasında kullanmak istiyorum tıklayınca nicholas group cari.xls de açılıyor. kodlarda bi problem yok ayrıca

kulomer46

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
08-06-2027
Değerli Arkadaşım, izindeydim forumdan biraz uzak kaldım. Sorununuza tam cevap veremedim. Kusura bakmayın.
Şimdi, oluşturduğunuz modülü PERSONAL.XLS dosyasının modül kısmına eklemeniz gerekiyor. Ekleyince başka dosya açılmadan normal çalışma sayfanızda kullanabilirsiniz.
İyi çalışmalar.