Onay kutusu

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-05-2021
Merhaba arkadaşlar,
Çalışma kitabımın ilk sütununun ilk 500 satırında B sütunundaki karşılıklarıyla ilişkili onay kutuları var. B sütunundaki değerlere göre sıralama yaptırdığımda sıralamaları değişen verilerle birlikte onay kutularının yerlerini de değiştirmek mümkün müdür? Normal olarak (onay kutuları hücredeki veriyle değil hücrelerle ilişkili olduğuna göre ) mümkün değilmiş gibi görünüyor ama excelden ümit kesilmez gibi bir his var içimde.:)

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Merhaba arkadaşlar,
Çalışma kitabımın ilk sütununun ilk 500 satırında B sütunundaki karşılıklarıyla ilişkili onay kutuları var. B sütunundaki değerlere göre sıralama yaptırdığımda sıralamaları değişen verilerle birlikte onay kutularının yerlerini de değiştirmek mümkün müdür? Normal olarak (onay kutuları hücredeki veriyle değil hücrelerle ilişkili olduğuna göre ) mümkün değilmiş gibi görünüyor ama excelden ümit kesilmez gibi bir his var içimde.:)
Niye denemiyorsunuz?:cool:

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
08-05-2021
Merhaba Sayın Gizlen,
Denedim ama olmadı. Özelliklerden hücrelerle birlikte taşı ve boyutlandırı seçtim. Ancak sıralama sırasında sanıyorum hücreler değil veriler sıralanıyor. Bir yolunu biliyorsanız yardımcı olur musunuz lütfen?:frown:

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Merhaba Sayın Gizlen,
Denedim ama olmadı. Özelliklerden hücrelerle birlikte taşı ve boyutlandırı seçtim. Ancak sıralama sırasında sanıyorum hücreler değil veriler sıralanıyor. Bir yolunu biliyorsanız yardımcı olur musunuz lütfen?:frown:
Ben ise denedim sıralıyor.
Sıralama alanı içine butonların olduğu hücreleride dahil edin.:cool:

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
08-05-2021
Merhab Sayın Gizlen,
Ekteki dosyada küçük bir örnek hazırladım. Yapmak istediğim a veya b sütunlarında verileri sıraladığımda içleri doldurulmuş onay kutularının da üzerinde bulundukları hücrelerdeki verilerle birlikte yer değiştirmeleri. Hazırladığım örnekte olmuyor. A sütunundaki 1 rakamının yanındaki onay kutusu, b sütununa göre sıralama yaptırdığımda 1 rakamı ile birlikte yer değiştirsin istiyorum. Ama onay kutuları olduğu yerde duruyor.

Ekli dosyalar

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Dosyanız ektedir.Onay kutusunun boyutu diğer hücrelere taşmış.Ondan olmuyordu.:cool:

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
08-05-2021
Günaydın Sayın Gizlen,
İlginize çok teşekkür ederim. Esen kalın..

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
08-05-2021
Tekrar merhaba Sayın Gizlen,
Bu işlem için hücreleri genişletmekten başka bir yol yok mudur acaba? Çünkü uzun bir listede çok geniş satırlarla çalışmak pek uygun olmuyor. Onay kutularının boyutlarını küçültmeyi denedim ama etrafındaki görünmeyen çerçeve bir yere kadar küçülüyor ve standart satır genişliğine sığmıyor. Bunun için yapılabilecek bir şey var mıdır?

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Tekrar merhaba Sayın Gizlen,
Bu işlem için hücreleri genişletmekten başka bir yol yok mudur acaba? Çünkü uzun bir listede çok geniş satırlarla çalışmak pek uygun olmuyor. Onay kutularının boyutlarını küçültmeyi denedim ama etrafındaki görünmeyen çerçeve bir yere kadar küçülüyor ve standart satır genişliğine sığmıyor. Bunun için yapılabilecek bir şey var mıdır?
olmaz.:cool:

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
08-05-2021
teşekkür:)