option button ve label ile ilgili

Excel Vers. ve Dili
excel- 2003 Türkçe
User Form üzerine bir Option button yapıp aktif hale getirdiğim zaman excel sayfasındaki AH1 hücresi 1 olsun

İkinci sorumda Userform Üzerindeki Labellerin puntosunu ve yazı sitilini nasıl değiştirebilirim

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 12.0
Kod:
Private Sub deneme()
'opşın buton-------
if optionbutton1.value = true then sayfa1.[ah1] = 1
'leybıl--------------
Label1.Font.Bold = True
Label1.Font.Name = "Verdana"
Label1.Font.Size = 18
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
user form da option button yarattım sağ tıklayıp verdiğiniz kodu "view code" bölümüne yapırtırdım. bu formun çalışma sayfasında kullanılmasını nasıl sağlayabilirim.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Bu şekilde bir deneyiniz.

Private Sub OptionButton1_Click()
If OptionButton1 Then [ah1] = 1
End Sub

Private Sub OptionButton2_Click()
If OptionButton2 Then [ah1] = ""
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel- 2003 Türkçe
Sayın Seyit Tiken verdiğiniz kod işime yaradı teşekkür ederim. birkaç sorum daha olacak option buttonu ikinci kez onaylayıp pasif hale getiremiyormuyuz. birde bu labellerin kalın ve puntosunun büyük olmasını istiyorum.

Excel Vers. ve Dili
excel- 2003 Türkçe
FORM ÜZERİNE İKİ TANE OPTİON BUTON ATADIM VE BİRİNİ ONAYLAYINCA 1 DİĞERİNİ ONAYLAYINCA 2 DEĞERİNİ VERİYOR. O13 hücresine bu formülü =EĞER(AH1=1;"2";"1") yazdım. buraya kadar da sorun yok. ama X13 hücresine yazdığım bu formülde =EĞER(O13=1;"Tedavi Ücreti";"İlaç Gideri") işe yaramıyor. Zannedersem sayı olarak görmüyür ne yapabilirim

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
OptionButton yerine CheckBox kullanmanız daha kullanışlı olur. Yazı stili ve puntosunu değiştirmek için, Properties > Font bölümü kullanabilirsiniz. Eğer kod içinde bunu kullanmak istiyorsanız, örnek bir dosya göndermeniz gerekir.

Excel Vers. ve Dili
excel- 2003 Türkçe
ya kusura bakma yeni yeni öğreniyorum. ben dolaylı yoldan uğraşıyormuşum. Direk option buttonları o13 hücresine yönlendirince oldu. Dosyayı ekliyorum. Form üzerindeki labeller için bir örnek yaparsanız sevinirim. Kod olarak Kalın ve Büyük punto olsun

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 12.0
özelliklerini değiştirmek istediğiniz komponenti seçin (labeli optionbutton vb.)
form tasarımında iken F4 tuşuna basın
açılan özellik penceresinden font seçeneğinin yanındaki ... butonunu tıklatın ve değiştirin