ortalama aldırmak

Excel Vers. ve Dili
office 2002
Ekteki dosyada a stunundaki aslangıc ve b stunundaki bitis aralıgını k ve l stunun daki deger karsılıgının ortalamasını alacak bi formul arıyorum. Örnegin 4.3 ile 6 aralıgı k ve l stunlarında k1 ve k14 aralıgına denk gelmektedir ve m stunundaki bu aralıgın ortalaması yani 752.307 sayısını verecek bi formul arıyorum. Yardımlarınız icin simdiden tesekkurler

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

C2 hücresine yazarak alt hücrelere kopyalayınız..

Kod:
=ORTALAMA(DOLAYLI("M"&KAÇINCI(A2;K:K)&":M"&KAÇINCI(B2;L:L)))
.

Excel Vers. ve Dili
office 2002
Tesekkurler omer Denedim ama bende #Name? hatası verdi yukledıgım dosyaya uygulayıp gönderirmisin. Yardımın icin tesekkurler.

Excel Vers. ve Dili
Windows 10 Pro 64 bit
Office 2016 Professionel Plus 64 bit
Bende bu formül hata vermeden çalıştı.

Excel Vers. ve Dili
office 2002
Sorun benim bilgisayardaymıs. Bazı formulleri güvenlik nedeniyle calıstırmıyormus. Ole ayarlıymıs. Simdi düzeldi. Calısıyor. Yadımlarınız icin tesekkurler. Cook Makbule gectı. Tekrar Tekrar tesekkurler

Excel Vers. ve Dili
office 2002
ortalama

Merhaba Yardımlarınız cok etkili oldu Ama ektekı dosyada D stunuma yazdıgımızz formulu A stunundakı degerleri G stunundaki degerin esit olmasına gore düzenleyebilirmiyiz acaba. Cunkü a (sıra no) stununun devamında L-07-03 degeri L2008-02 degerine donuyor ve b ve c stunlarındaki degerler tekrar bastan donmeye baslıyor. Yardımlarınız icin simdiden tesekkurler. Yardım edenlerin ellerine saglık.