Otel Rezervasyon için ufak bir tablo

Excel Vers. ve Dili
office 2010 türkçe
Merhaba;

Forumu epeyce bir araştırdım ancak sorunuma çözüm bulamadım. Zaten exceldende anlamıyorum. İşletmem için ufak bir rezervasyon tablosu yapmaya çalışıyorum. Yapmaya çalıştığım, ilk tablodaki isimi diğer tabloya taşıyıp orada fiyat vs gibi detaylandırmak. İlk tabloda yazdığım isimi tarih ve oda numarasıyla çakıştırmadan ( ben ilk tablodan referans verdiğimde sadece o ismi aldı ) diğer tabloya taşımak. Bunun için nasıl bir formül yazmam gerekiyor birde hergün otomatik olarak tarih atması ama geçmiş günlerin verilerini tutması gerekli bilmiyorum belki excelle yapılabilecek bir şeyde olmayabilir. Nasıl hareket etmem konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010 & ACCESS 2007 ENGLISH
Sayın Kaganurgev;
Aslında istediğiniz çok güzel bir veritabanı örneği.

Ben gönderdiğiniz excel dosyasının ikinci sayfasına ( müşterilerin isim gibi detaylı bilgilerinin bulunduğu sayfaya ) müşteri no gibi sütunlar ekledim. eklediğim sütunları da sarıya boyadım.

Eğer müşteriye, her konaklaması için bir müşeteri no verirseniz ( aynı kişi olsa bile, bunuda eklediğim tc kimlik sütunundan anlayabilirsiniz ) ne zaman kaldığını, ne kadar kaldığını , ne ücret ödediğini kolayca ikinci sayfadan bulabilirsiniz.

Sadece yapmanız gereken, "çizelge" isimli sayfada bulunan çizelgeye hangi odaya hangi tarihte kalan müşterinin müşteri no'sunu girmek.

Ben dosyayı ekte gönderiyorum.

Ekli dosyalar

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
Merhaba,

Bilgi ; Dosya eklemek ve/veya indirmek için "Altın Üye" olmanız gerekmektedir.