Otomatik Renklendirme !

arkadaslar bende bir tablo var . fatura ve irsaliyeleri girdigim bir excel tablosu.
fatura ve irsaliyeleri girili satirlari farkli renklere boyuyorum. mesela fatura girdigim zaman otomatik o satiri renklendirse. oyle bir imkanimiz var mi saygilar.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Koşullu biçimlendirme ile yapabilirsiniz. Uygulama için bir örnek dosya ekleyin.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Koşullu biçimlendirmeye dosyanız uygun değil bu sebeple sorunu VBA ile çözmek daha mantıklı. Dosyanızdaki kodu aşağıdaki ile değiştirin.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
If Target.Column = 17 And Target.Value <> "" Then
Cells(Target.Row, 26) = Date
Cells(Target.Row, 27) = Time
End If
If Target.Column = 17 And Target.Value = "" Then
Cells(Target.Row, 26) = ""
Cells(Target.Row, 27) = ""
End If
adr = "a" & Target.Row & ":y" & Target.Row
If Target.Column = 1 Then Range(adr).Interior.ColorIndex = 40
If Target.Column = 16 Then Range(adr).Interior.ColorIndex = 34
If Target.Column = 8 And InStr(Target, "IPTAL") > 0 Then Range(adr).Interior.ColorIndex = 3
End Sub

Allah Razi Olsun

Cok Tesekkur Ederim Ustat. 1 Senedir Bu Dosyayi Kullaniyorum Dusunduklerimi Sayesinizde Gerceklestirdim. Zamanim Olmadigi Icin Pek Ilgilenemiyordum. ..ufak Bir Sorum Olacak Bu Yaptigim Islemleri Geri Alma Imkanimiz Varmi. Mesela Sildigimiz Zaman Geri Alabilirmi Renkleri.!! O Tarih Kodunu Girdikten Sonra Zaten Ctlr+z Calismiyor. Belkide Onu Ilgilendiren Kolonu Isledikten Sonra Ctrl+z Islem Disi Kaliyor..tekrar Tsk Ederim

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Makro ile yapılan işlemin sonucu geri alınamaz. Bunun içinde ayrı bir kod yazmak gerekir. Zahmetli bir iştir.

Bilgi Icin Sagolun

Kalsin Ustat Zahmetliyse Ama Bir Sorunla Karsilastim Bunu Nasil Duzeltiriz. Ben Giris Yaparken Aralara Satir Cok Eklerim .satir Acarken Direk Kirmizi Aciyor. Bunu Engelleyebilirmiyiz. Tesekkurler