otomatik sekillerin ozelliklerini makroda kullanmak

Excel Vers. ve Dili
Excel-2003
Rusca
Degerli ustadlar,

Sorumu fazla kalabalik etmemesi icin gecen hafta actigim baslik icinde sormustum ama yanit gelmeyince yeni bir konu acmaya karar verdim. Bu sorunun yaniti benim icin cok onemli. Eger yapmak istedigim sey mumkun degilse, baska bir cozum arayacagim.

Sorum otomatik şekillerle ilgili. Excelde çizdiğimiz otomatik şekillerin bir takım özelliklerine göre hücrelere koşullu veri girişi yapabilir miyiz? Örneğin benim belli bir aralıkta bir çizgim var (otomatik şekil). Bu çizginin rengine göre ben A1 hücresine doğru veya yanlış yazdırmak istiyorum, mesela kırmızıysa 'doğru' siyahsa (yani otomatikse) 'yanlış' gibi. Ben ne yazık ki hiç bir yol bulamadım.

Yardimlariniz icin simdiden tesekkur eder, iyi calismalar dilerim

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 SP2-Türkçe
cizgirengi

Sub cizgirengi()
Dim a As Integer
For a = 1 To ActiveSheet.Shapes.Count
If ActiveSheet.Shapes(a).Line.ForeColor.SchemeColor = 10 Then
Range("a1") = "Doğru"
End If
Next
End Sub

herhalde böyle bir kod istemişsindir.

Excel Vers. ve Dili
Excel-2003
Rusca
Evet bu tarz birsey (henuz denemeye firsatim olmadi)
ama daha da onemlisi bunu belli bir aralik ile sinirlandirabilirmiyiz? mesela AB20:AD40 araliginda bulunan sekilleri bu sekilde saydirabilir miyiz? Sekillerin hucrelerle veya araliklarla dogrudan baglantili olmadigini biliyorum. Ama belki bir yolu vardir..? goruslerinizi bekliyorum. Tesekkur ederim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 SP2-Türkçe
Şekillerin hücrelerle ve aralıklarla ilişkisi var.
1. Excel sayfasında iken çizim araç çubuğundan "çizgi" yi seçip "alt" tuşuna basarak çizersen köşeleri yakaladığını görürsün.Diğer şekillerinde köşe ve kenarları yakaladığını görürsün.
2. Yine herhangi bir şekli çizmeden önce çizim araç çubuğundan çiz/uydur/klavuza sekmesini seçerseniz şekillerin hücreleri yakaladığını göreceksiniz.

Gelelim bununla ilgili uygulamaya, benimde böyle bir çalışmam olmuştu.Sitede kodlar mevcut ama ben dosyayı ekte veriyorum.Kodlar sayfaya belirlediğiniz mesafede çizgi çizmeye yarıyor.

İnşaallah işinize yarayacaktır.Kolay gelsin

Excel Vers. ve Dili
Excel-2003
Rusca
Oncelikle ilginize cok tesekkur ederim.

Hucrelerle uyumlu bir sekilde sekiller cizebiliyoruz. Tamam peki ters acidan baktigimizda su iki hucre araligindaki tum sekilleri secili hale getir, akabinde bunlari yesile boya vs. gibi seyler yaptirabiliyor muyuz? benim icin en onemli kismi o..

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın shairane,

Örnek olması açısından bir dosya ekledim.

Saygılarımla...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 SP2-Türkçe
Sayın Skorpiyon bilgisayarımın kurulu olduğu sistem rar uzantılı dosyaları engellediğinden aynı dosyayı zip uzantılı olacak şekilde gönderebilir misin?

S

Skorpiyon

Misafir
Dosya ektedir. Dilerim yardımı olur veya en azından fikir verir.

Saygılarımla...