Otomatik tarih ekleme

Excel Vers. ve Dili
Excel XP Türkçe
Okul için öğrenci nöbet listesi hazırlamak istiyorum öğrenci isimlerinin karşısında tarihler yer almakta ancak her yeni listede tarihleri tekrar oluşturuyorum(hücre kenarından tutup aşağıya doğru çekerek ekleme şeklinde).Bunun için daha pratik olarak haftasonu tatillerini atlayıp sadece hafta içi tarihlerini giricek şekilde dikey olarak tüm hücrelere otomatik tarih ekleyebileceğim bir formül var mıdır?Hatta yıl boyunca resim tatil günlerini de tanımlayabileceğim ve o tarihleri de atlayabilecek bir formül olursa süper olur.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-02-2025
Merhaba tutor. Bahsettiğiniz nöbet listesi farklı şekillerde yapılabilir. Siz bir örnek dosya ekleyin. Daha kolay yardım alabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel XP Türkçe
Merhaba tutor. Bahsettiğiniz nöbet listesi farklı şekillerde yapılabilir. Siz bir örnek dosya ekleyin. Daha kolay yardım alabilirsiniz.
Sayın serdarokan aşağıda istediğiniz bir örnek şablonu ekledim.İlginiz için teşekkür ederim.

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Tutor, tarih kriteri ne olacak. Yani ilk tarih girildikten diğer tarihler +1 gün mü olacak örneğin !!!

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Benzer işi yaptık ama yorum yapan yok :)

Excel Vers. ve Dili
Excel XP Türkçe
Tutor, tarih kriteri ne olacak. Yani ilk tarih girildikten diğer tarihler +1 gün mü olacak örneğin !!!
serdarokan evet +1 şeklinde ilerleyecek tarih,böyle bir çalışmanız varsa eklerseniz sevinirim,hazıra konarım böylelikle:)

Benzer işi yaptık ama yorum yapan yok :)
Necdet Yeşertener sizin çalışmanızı da baktım çok faydalı gerçekten ileride de faydalanacağımdan eminim.

Yardımlarınızla işi çözdüm gibi herkesin emeğine sağlık teşekkür ederim:) :bravo:

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
E hadi hazıra konun bakalım :)

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Sayın tutor, ekte bir çalışma yaptım ama umarım işinize yarar. Gerçi Necdet Yeşertener ustanın refere ettiği yerden kendisinin çok kapsamlı çalışması sayesinde siz de çok güzel üretimler yapabilirsiniz. Benim sınırlı bilgim ile ben olsan nasıl yapardım mantığı ile yaptığım çalışmayı ekte sunuyorum. İyi günler.

Not : Dosyada renklendirilmiş yerlere dokunmayınız.