Otomotİk Maİl Yollama

Arkadaşlar! Bilgisayarımın D bölümünde YENİ isminde bir klasörüm var. bu klasörün içinde de Adobe Acrobat Document 3.0 formatından oluşan sayfalar var. ben bu sayfaların isimlerini kişi isimleri yazarak değiştirdim. yani YENİ isimli klasördeki sayfaların adlarında kişi isimleri yazıyor. masaüstünde de MAİLYOLLA isminde excelde hazırlanmış bir dosyam var. bu dosyanın Sayfa1 kısmına yazılmış kişi isimleri (A sütununda) ve mail adresleri (B sütununda) var. Acaba Sayfa1 e bir makro düğmesi bırakarak A sütununda herhangi bir ismi seçip düğmeye bastığımızda bu kişinin YENİ isimli klasörde Adobe Acrobat 3.0 formatında sayfası varsa bunun B sütununda yazılmış olan email adresini alıp sayfayı otomotik olarak kişinin adresine outlok tan yollayabilir mi?

umarım iyi anlatmaşımdır. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
(Excel 2016 - İngilizce)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-11-2022
Aşağıdaki kodları kullanabilirsiniz.

A kolonuda herhangi bir ismi tıklayıp makroyu çalıştırabilirsiniz.

Kod:
Sub OutlookMesajGönder()
On Error Resume Next
Dim App As Outlook.Application
Dim Posta As Outlook.MailItem
Dim FSO As Object
Dim MyFolder, MyFile, isim As String
If ActiveCell.Value = "" Or Selection.Count <> 1 Or ActiveCell.Column <> 1 Then Exit Sub

Application.DisplayAlerts = False
isim = ActiveCell.Value
MyFolder = "C:\YENİ"
MyFile = MyFolder & "\" & isim & ".pdf"

Set FSO = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
        kontrol = FSO.FileExists(MyFile)
        If kontrol = False Then
            MsgBox "İlgili Kişinin Dosyası Bulunamadı."
            Exit Sub
        Else
            Set App = CreateObject("Outlook.Application")
            Set Posta = App.CreateItem(olMailItem)
            With Posta
                .To = ActiveCell.Offset(0, 1).Value
                '.CC =
                '.BCC =
                .Subject = "Maaş Bordrosu - " & isim
                .Body = "Merhaba  " & isim & Chr(13) & Chr(13) & "Bordronuzu ekteki dosyada bulabilirsiniz." & Chr(13) & Chr(13) & "İyi Çalışmalar."
                .Attachments.Add MyFile
                .Display
                '.Send
            End With
        End If
Set FSO = Nothing
Set App = Nothing
Set Posta = Nothing
Application.DisplayAlerts = True
[color=green]'**********************************************************************
'Referanslardan Microsoft Outlook X.X Object Library seçili olmalıdır.*
'**********************************************************************[/color]
End Sub

hocam ekte sunmuş olduğunuz kodu çalışma kitabıma işledim. ancak hata verdi ve hatanın sebebini kodun en son satırında yazan ('Referanslardan Microsoft Outlook X.X Object Library seçili olmalıdır.*) notunuzda buldum. Bizim ofis programımız (ofis 2000) 2003 değil. buradaki referans kısmını bulamadım. acaba ofis 2000 de referans kısmı nerede yer alıyor yazabilirmisiniz? tekrar teşekkür ediyorum.

Excel Vers. ve Dili
(Excel 2016 - İngilizce)
30-11-2022
2000'den emin de&#287;ilim ama 2003'de kodlar&#305;n&#305;z&#305; yazd&#305;&#287;&#305;n&#305;z ekranda
Tools>References k&#305;sm&#305;ndan tan&#305;mlayabilirsiniz.Ayn&#305; yerde olmas&#305; gerekiyor.

hocam bugün farkettim de mesajı yanlış yazmışım. Özür dilerim.
referans kısmında Outlook la ilgili bi tanımlama yok! yani ofis 2000 de böyle bir referans eklenmemiş. bunun yerine daha farklı bi şekilde tanımlanabilir mi? mesela düğmeye basıldığında outlook açılacak ve aranan dosya ve ilgili yazılar outlook 'un ilgili bölümlerine aktarılacak. sonra Gönder'e basıldığında gönderecek. böyle olabilir mi? Çünkü; kodu ofis 2003 de denedim , outlook görünmeden mail yollanıyor. eğer tanımlamayı ofis 2000 de referans kısmından yapamıyorsak, outlook'u açıp ilgili eklenti ve yazıları oraya ekleyebilir miyiz? diye sorucaktım.

Excel Vers. ve Dili
(Excel 2016 - İngilizce)
30-11-2022
mesela düğmeye basıldığında outlook açılacak ve aranan dosya ve ilgili yazılar outlook 'un ilgili bölümlerine aktarılacak. sonra Gönder'e basıldığında gönderecek. böyle olabilir mi? Çünkü; kodu ofis 2003 de denedim , outlook görünmeden mail yollanıyor.
Zaten yazdığım kodlar ofis 2003'de bu işlemlerin aynısını yapması gerekiyor.
Outlook'un görünmesi gerekmektedir.