Otomotik olarak bulup toplama

Excel Vers. ve Dili
exel 2007
Merhaba arkadaşlar, ekte eklediğim dosyayla ilgili bir bilgiye ihtiyacım var. SÜRE yazan sayfada 3 sütun halinde tarih ve süre bölümleri var. Ben bu sayfada aynı tarihte olan bütün süreleri otomotik olarak ÖZET adlı sayfada tarihlerin yanına toplamak istiyorum. =TOPLA(B2+B3) formülü ile baya uzun sürdüğü için bunun otomotik olarak bir kısa yolu olup olmadığını merak ettim. Ekteki tabloda sadece bir örnek verdim. Normalde aynı günden ortalama 10-15 tane var ve tarih sayısı ise buradaki gibi 4 gün değil yaklaşık 2,5-3 yıllık birşey. Tek tek uğraşsam bir yıl için toplam 365 tane formül hesaplatmam gerekiyor. Buda baya bir zaman kaybı olacak. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Ziynettin

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
office2010
Merhaba,

3 sutun toplamı için,
Özet sayfasının B2 hücresine aşağıdaki formulü kopyalayıp yapıştırın.
Kod:
=ETOPLA(SÜRE!$A$2:$A$30;A2;SÜRE!$B$2:$B$30)+ETOPLA(SÜRE!$D$2:$D$30;A2;SÜRE!$E$2:$E$30)+ETOPLA(SÜRE!$G$2:$G$30;A2;SÜRE!$H$2:$H$30)

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
exel 2007
Kardeş verdiğin formülde sadece 01.01.2013 tarihinde kileri topluyor peki diğer tarihleri de yapmam lazım benim. Ben böyle tek tek formül yapmak istemiyorum. Her tarihi kendisi otomatik bulup toplasın istiyorum.

Düzeltme: pardon kardeş, hücreyi aşağı doğru çekince oldu. Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.

Ziynettin

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
office2010
B2 hücrenin sağ alt köşesinden mouse ile aşağıya çekerek çoğaltabilirsiniz