Overflow hatası hakkında..

Excel Vers. ve Dili
Excel2003 VB
Sevgili hocalarım ve arkadaşlarım, sitedeki bilgiler ve hocalarımın yardımıyla şöyle bir program yaptım ve bu program kullanılıyor. Ekteki, dosyada programı yolluyorum. Herşeyi eksiksiz çalışırken, Liste menüsüne girerseniz, orada gelen kuruma ve konuya göre arama şeklinde 2 textbox var. bunları defalarca kontrol ettim normal çalışırken, şimdi "Run time Error- Overflow" hatası veriyor. Sizde deneyip görebilirsiniz. Nedeni nedir acaba. Debug, tarihle ilgi sorun gösteriyor ama ben çözemedim. Birde overflow deyince , çok kayıt girildi gibi düşündüm ama, daha 1000 kayıt civarında, sanırım Excel bu sayıyı kaldırabilir. yardım için teşekkür ederi şimdiden.İyi akşamlar ve çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Sanırım örnek dosyanızı ekleyemediniz. Sıkıntı oluşturan textboxlardaki tanımlamalarınızı kontrol edin. Belki onlarda hata yapmış olabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel2003 VB
Hocam tarihle ilgili işlem satırında bir hata veriyor. Bu bahsettiğim sütunun il satırında yazıyla "Tarih" yazıyordu. onla alakalıdır diye tarihe çevirdim ama yine aynı hatayı verdi. Kodları siteden bir hocamız vermişti. açıkçası kodları anlayamadım.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Kodlarınızda şöyler bir satır var .. (Bu satır aynı zamanda; hata veren satır)

Kod:
ListBox1.List(Satır, 2) = Format(hücre.Offset(0, -2).Value, "dd.mm.yyyy")
Bu koddaki ilk beklentiniz; hucrenin iki adım solundaki değerin Tarih olması ... Ancak tarih olmaması halini atlamışsınız. Rastgele de, D768 referanslı hücre yanlış bir tarih yazımına sahip ...

Siz tarih olamayacak bir veriyi sayı (veya tarih) formatına çevirmeye kalktığınız için Overflow hatası alıyorsunuz...

Yukarıda belirttiğim satırı; -kaç yerde kullanıyorsanız- aşağıdaki gibi revize ediniz

Kod:
    If IsDate(hücre.Offset(0, -2)) Then
        ListBox1.List(Satır, 2) = Format(hücre.Offset(0, -2).Value, "dd.mm.yyyy")
    Else
        ListBox1.List(Satır, 2) = hücre.Offset(0, -2).Value
    End If

Excel Vers. ve Dili
Excel2003 VB
Hocam yardımınız ve açıklamanız için teşekkür ederim. Elinize ve beyninize sağlık. kolay gelsin.Allah Razı Olsun

Excel Vers. ve Dili
Excel2003 VB
Hocam gerekli düzenlemeleri yaptım. Gelen evrakta konuya ve kuruma göre arama sorunsuz çalışıyor.Giden evrak konuya göre aramada çalışıyor. Ancak giden evrak, kuruma göre arama yaptığımda "Type mismatch " hatası verip "If Evaluate("=UPPER(""" & hücre & """)") Like "*" & Evaluate("=UPPER(""" & Kriter & """)") & "*" Then" satırına gönderiyor beni.. yardım için teşekkür ederim. kolay gelsin. (programın son halini ekledim)

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
"Type mismatch" hatası veren satırın yerine aşağıdakini yazın.

Kod:
If UCase(hücre) Like "*" & UCase(kriter) & "*" Then

.

Excel Vers. ve Dili
Excel2003 VB
hocam teşekkür ederim.Allah Razı olsun.kolay gelsin.