DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
İyide bu söylediğiniz parantez içindekileri ayrımıyor ki, "(" değerini ayraç olarak görüyor.Eger Birden Fazla Parantez Icinde Yazi Varsa Ve Siz Sutunlara Da Bolebilirim Diyorsaniz Ver>>metni Sutunlara Donustur Menusune Girip Oradan Sinirlandirilmis Secip Sekmeler Den Diger Kutucuguna ( Isaretini Koyabilirsiniz...
Bu Da Bir Secenek Olur
1- Forumun sayfalarını tartışma ortamına getirmenin anlamı yok.Arkasim
1- Oncelikle Forumda Biraz Saygili Olalim.
2- Ben Ve Forumdaki Arkadaslar Senin Sorununu Tam Anlami Ile Cozmek Zorunda Degil.
3- Ben Sana Boyle Bir Cevap Verdimse Demekki Sen Sorununu Tam Olarak Anlatamiyorsun.ben Sana Yol Gostermeye Yardimci Olmaya Calisiyorum.
4- Madem Anlatamiyorsun Ornekli Bir Dosya Koyarsin.dosyanda Hucre Boyle Olursa Benim Istedigim Cevap Boyle Olur Diye Dosyanda Anlatirsin.forumdan Birileri Sana Yardimci Olmaya Calisir.
Her işimizi tatlıya bağlayalımMerhaba,
İşi tatlıya bağlayalım, ne dersiniz?
Merhaba,Çok teşekkür ederim. Peki a1 hücresinde 2 adet parantez içinde değer varsa nasıl yapacağız.
örnekler :
asdasd (123121) asaas ( 23123123 )
qasdasd (23232 )(adasaa)
asaaasas (asasa(12121)
birden fazla varsa farklı sütünlara da bölebilir
şimdiden tekrar teşekkür.
=YERİNEKOY(SAĞDAN(A1;UZUNLUK(A1)-BUL("*";YERİNEKOY(A1;"(";"*";UZUNLUK(A1)-UZUNLUK(YERİNEKOY(A1;"(";"")))));")";"")
Sub Ayır()
Dim i As Long, _
s
For i = 1 To Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
s = Split(Cells(i, "A"), "(")
If UBound(s) > 0 Then Cells(i, "B") = Trim(Replace(s(UBound(s)), ")", ""))
Next i
End Sub
Dim i As Long, _
s
Dim i As Long, _
s, _
j As Integer, _
k As Byte
Çok teşekkürler,Merhaba,
Fonksiyonla :
Makro ile :Kod:=YERİNEKOY(SAĞDAN(A1;UZUNLUK(A1)-BUL("*";YERİNEKOY(A1;"(";"*";UZUNLUK(A1)-UZUNLUK(YERİNEKOY(A1;"(";"")))));")";"")
Kod:Sub Ayır() Dim i As Long, _ s For i = 1 To Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row s = Split(Cells(i, "A"), "(") If UBound(s) > 0 Then Cells(i, "B") = Trim(Replace(s(UBound(s)), ")", "")) Next i End Sub
Tipini belirtmezseniz object olarak algılar, yani herşeyMerhaba,
Ben de tam bunu sormak istemiştim. " Dim s " dediğinizde as ... diye devam etmeli değil mi? diyecektim. Sadece " s " dediğinizde excel ne anlıyor?
İlginize teşekkür ederim.
Saygılarımla
Necdet Bey, Object değil, Variant demek istedi.Tipini belirtmezseniz object olarak algılar, yani herşey