parça stoklarını otomatik olarak atamasını istiyorum

Excel Vers. ve Dili
excell-2003
merabalar arkadaşlar
plazma da kesilen parçalara numara vermişim çalışma kitabında kalınlıklarına göre sayfalar açmışım ve o sayfaların içerisinde plazma çetelesi adı altında bir form var o form içerisinde o gün kesilen parçaların numaraları ve stokta keç adet kaldığı yazıyor. benim yapmaya çalıştığım ve sizden yardım almak istediğim konu ise bu stok adetlerini kalınlıklarına göre ayırmış olduğum sayfadan alması girdiğim numarayı arayacak ve karşısındaki stok adetini yazak. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
Öncelikle bu tablo isteğiniz dışında olabilir.öncelikle incelemeniz ve kullanılabilirliğine karar vermeniz gerekir.
Tablonuzda kalınlık farkları nedeniyle açılmış olduğunu tahmin ettiğim 10 değişik sayfayı tek sayfada topladım. Böylece veri alınabilirliğini basitleştirdim.çetele sayfanızda birleştirilmiş hücreleri ayrıştırdım.böylece her satır lokal verilere sahip oldu.
çetele sayfasında A3:V8 aralığındaki dizayn bu şekilde kullanılabilirse [(anlayabildiğim hücreleri kodladım) (gri renkl)] her sütunu yeniden tanımlayın. Örn: A3 hücresi =manuel veri girilecek
F3 hücresi =excel veri sayfasında 227 parça no ile hftaspb1 plan adının kesişim değerini yazacak vs... gibi net tanımlama yaparsanız sonuç almak kolaylaşır.
İyi çalışmalar.