PasteSpecial yardım

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Sevgili forum üyeleri.Forumdaki pastespecial aramalı 22 sayfalık sonuçların hepsinde yapmak istediğim şeyi bulamadım.Problemim ise şu.İki tane excel dosyam var siparissorgu.xls deki bilgileri siparis.xls deki dosyaya makroyla kopyalama yapıyorum.Fakat siparis.xls deki cizgili tablom olduğu için diğer sayfadan kopyalama yapınca siparis.xls deki cizgiler kayboluyor.Normal yolla copy pasaspecial-->Values and Number format işlemiyle kopyalama yapınca siparis.xlsdeki tabloda bir bozulma olmuyor.Makro yöntemiyle Pastespecial nasıl yapabilrim.Yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-02-2025
Merhaba jeday_jey. 2 dosyanı da inceledim. Bu iki dosyada yapı farklılığı var. Yani sadece kopyalama değil, bir çıtı alınacak yerde yeniden formatlama yapılması gerekiyor anladığım kadarıyla. Tam olarak ne gerektiğini biraz daha detaylı yazar mısın !!!

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Sayın Serdarokan ilginiz için teşekkür ederim.Özetle anlatıcak olursam.Bir access databaseinden siparissorgu.xls bilgileri çekiyorum.Ordanda diğer excel dosyası siparis.xls bilgileri makroyla kopyalama yapmak istiyorum.Siparissorgu dosyasına bilgiler yanyana geldiğinden dolayı ben o bilgileri sipari dosyasına göre kopyalama yaparak düzenleme yapmak istiyorum. Paste yaptığım zaman siparis dosyasındaki kalın siyah çizgiler gidiyor.Bu işi elle pastespecial yaptığım zaman düzgü kopyalabiliyorum.Bu işi otomatik olarak makroyla yapmak istiyorum.Tekrar teşekkürler.

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Jeday jey, dosyaların yapısından anladığım kadarıyla ben olsam bunu şu şekişlde yapardım : Access'ten gelen verileri data olarak tutup, Siyah kalın çizgiler ile olan dosyada da VLOOKUP formülleri ile sipariş fonrlarını oluştururdum. Böyle bir çözüm size uygunsa ben yapabilirim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Sayın Serdaokan.

Ben paste işlemi yaparken Makronun sonunda "ActiveSheet.Paste " komutunu yazıyordum.Başka bir yerde "ActiveSheet.Paste " yerine "Selection.PasteSpecial Paste:=xlValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks:= _
False, Transpose:=False" komut satırını yazmam gerektiğini gördüm bu benim işimi gördü.

İlginiz içn tekrar teşekkürler.

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Rica ederim, gerçi yardımcı olamadım ama.