Path not found hatası

muratgunay48

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 - Türkçe (64 bit)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-01-2025
Sayın hocalarım elimde şöyle bir makro var. Çoklu klasör açmak için. Masaüstünde deneme isimli klasör mevcut. Ama sürekli "PATH NOT FOUND" hatası veriyor. Neden acaba. Şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Hangi satırda hata veriyor?

Dosyanızda 83. satır boş görünüyor. Ama kurulan döngü 83. satıra kadar işlem yapıyor. boş hücre sorun yaratıyordur.

muratgunay48

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
31-01-2025
Hangi satırda hata veriyor?

Dosyanızda 83. satır boş görünüyor. Ama kurulan döngü 83. satıra kadar işlem yapıyor. boş hücre sorun yaratıyordur.
Hocam, 82 yazıyorum yine aynı. Satır olarak değil. Yani debug değil. Direk bu hata çıkıyor.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Kodu çalıştırdığınız dosyanın kayıtlı bir dosya olması gerekir. Boş bir excel açıp kodu uygulayıp çalıştırırsanız hata alabilirsiniz. Çünkü boş excel dosyası kayıt edilmediği için dosya yolu oluşmaz.

Bunun dışında dosyanızı indirip denediğimde 83. satırın boş olması dışında bir hata almıyorum.

muratgunay48

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
31-01-2025
Kodu çalıştırdığınız dosyanın kayıtlı bir dosya olması gerekir. Boş bir excel açıp kodu uygulayıp çalıştırırsanız hata alabilirsiniz. Çünkü boş excel dosyası kayıt edilmediği için dosya yolu oluşmaz.

Bunun dışında dosyanızı indirip denediğimde 83. satırın boş olması dışında bir hata almıyorum.
Hocam kayıtlı derken. Dosyanın da masaüstü'nde mi olması gerekiyor. Tam anlamadım özür dilerim 🙏 Excel dosyaları diye bir klasör içinde kayıtlı.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Bir dosyanın kayıtlı olması demek KAYDET tuşuna basarak bir klasöre kaydetmek demektir... Bu işlemden sonra dosyanın yoluna erişebilirsiniz. Yani aşağıdaki satırın sonuç vermesi için dosyanın kayıtlı olması gerekir. Konumu önemli değildir.

ThisWorkbook.Path

Dediğim gibi dosyanızı indirdim ve kodu çalıştırdım. Bende bahsettiğiniz hata oluşmuyor.

muratgunay48

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
31-01-2025
Bir dosyanın kayıtlı olması demek KAYDET tuşuna basarak bir klasöre kaydetmek demektir... Bu işlemden sonra dosyanın yoluna erişebilirsiniz. Yani aşağıdaki satırın sonuç vermesi için dosyanın kayıtlı olması gerekir. Konumu önemli değildir.

ThisWorkbook.Path

Dediğim gibi dosyanızı indirdim ve kodu çalıştırdım. Bende bahsettiğiniz hata oluşmuyor.
Teşekkürler hocam. Ben kodları YouTube'dan izleyerek yazmıştım. Şimdi kaydederek deneyeceğim.
Saygılarımla.

muratgunay48

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
31-01-2025
@Korhan Ayhan hocam, şu an işyerindeyim. Yüklediğim dosyayı indirdim burada da çalışmadı, 82 yaptım yine çalışmadı, yine PATH NOT FOUND uyarısı verdi. Yalnız ben zamanında evdeki dosyaları buraya da atmıştım. Klasördeki dosyayı masaüstüne kopyaladım. Sorunsuz çalıştı. Bu dosyayı eve kopyalayıp deneyeceğim. İki dosya arasında ne fark var acaba. Sizi çok meşgul ettim, farkındayım. Ama size zahmet bakar mısınız, bu 2 dosya arasında ne fark var.
Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
İki dosya arasında 83-82 değerleri dışında bir fark yok.

Sizin kullandığınız sistemde klasör ayıracı nedir? Onu kontrol ediniz. Kod içindeki ayıraçla eşleşmiyorsa yol hatası alabilirsiniz.

muratgunay48

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
31-01-2025
İki dosya arasında 83-82 değerleri dışında bir fark yok.

Sizin kullandığınız sistemde klasör ayıracı nedir? Onu kontrol ediniz. Kod içindeki ayıraçla eşleşmiyorsa yol hatası alabilirsiniz.
Hocam, dosyayı masaüstüne alınca çalışıyor. Başka yerde çalışmıyor. Yanlış anlamadıysam klasör ayracı \ bu şekilde.